2024-05-02 58 瀏覽
唔少舖頭都有客製化服務🧑🏻‍🍳,不過可以將任何圖片手繪落蛋糕嘅舖頭🎨,大家又見過未呢?一間位於中環街市嘅蛋糕店🍰,聯乘插畫師 aimaihk 推出新品客製化蛋糕。呢款Burn cake(燒蛋粒)仲可以點火🔥,望住面層嘅圖案喺火焰之下溶化,揭露出另一個圖案😍,未食已經係視覺享受!舖頭甜品師係畢業於澳洲藍帶廚藝學院🎀。舖頭用新鮮原材料,製作唔同嘅蛋糕🍰。.🍵柚子茉莉蘋果麻薯燒蛋糕($488)訂製蛋糕嘅時候,可以選擇兩張相用嚟製作Burn cake📸,而其中一張就係由插畫師畫出嚟嘅,好有質感💕。食落淡淡嘅柚子味,夾埋蛋糕本身用茶香做基底嘅味道,感覺清新🎐。而蘋果粒粒作為甜味來源,同時間仲帶嚟果香味添🍎。.💐花束造型芒果慕絲乳酪蛋糕($488)蛋糕嘅賣相好有特色,將芒果片切成玫瑰花形狀🌹,配合埋花束紙裝飾,望落好fancy!芒果慕絲嘅甜香味、奶香味🥭,混合埋一齊有一種花奶嘅感覺🌸,配埋餅底嘅餅乾香、牛油香,味道立體豐富👅。而且成個蛋糕嘅芒果份量幾多💕,每啖嘅蛋糕、芒果比例啱啱好✌🏻。
🍵柚子茉莉蘋果麻薯燒蛋糕($488)

💐花束造型芒果慕絲乳酪蛋糕($488)
2024-04-26
外賣自取