最近見九龍灣德福開咗燈籠滷味,即刻約埋friend趁weekend刷一餐勁!之前食過朗豪坊分店的確有驚喜,今次一定要再食一次,睇下保唔保持到水準。一人成團-「牛滋味」(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)餐廳11月推緊$89起嘅一人餐,非常抵食,我地就叫咗兩份「牛滋味」食飽飽啦!「牛滋味」當然唔少得有牛腩、牛肚、蘿蔔、豆腐等等嘅滷味,滷水汁好鮮甜,又醃得入味,牛腩相當軟熟,肥瘦適中,牛肚都好彈牙,冇腥臭味,最緊要份量夠多,大大件有4-5舊,包你食得滿足!麵底嘅種類有好多,我地加錢轉薯粉同烏龍麵,薯粉彈牙但唔會咬唔斷,而烏龍麵口感似烏冬,索埋湯汁食到唔停口!手工餃子 (⭐️⭐️⭐️⭐️💢)餃子皮比較厚,確保肉質唔會流出黎,肉餡嫩滑多汁,非常有口感!黃金甜不辣配起司麻薯 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)作為小食真係冇得輸,甜不辣煙煙靭靭好有咬口,面層脆卜卜灑上辣椒粉好惹味。麻薯一樣有驚喜,大大顆外脆內流心,麻薯好煙靭,芝士好濃郁,邪惡得黎好滿足!阿里山黃金夕陽果茶 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)非常清新清甜嘅一杯果茶,茶味較淡但果味濃郁,用咗好多柑橘類生果,例如有青檸同橙,中和番滷味嘅熱氣。蜂蜜荔枝紅茶 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)潤喉解膩嘅一杯飲品,蜂蜜份量適中,唔

一人成團-「牛滋味」(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

手工餃子 (⭐️⭐️⭐️⭐️💢)

黃金甜不辣配起司麻薯 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

阿里山黃金夕陽果茶 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

蜂蜜荔枝紅茶 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

潤喉解膩嘅一杯飲品,蜂蜜份量適中,唔會太甜,紅茶用普通茶包,暖胃嘅一杯飲品,啱晒冬天飲。
~~~~~~~

燈籠滷味 九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F23號舖
推介菜式:一人成團-「牛滋味」、黃金甜不辣配起司麻薯、阿里山黃金夕陽果茶
👍特色味道
👍地點方便