潤著聲喊出來的好滋味📣!今日去試咗一家以椰子燉湯見稱嘅店,佢哋嘅燉湯真係令人雞冻🐔呀!首先嘅是「織金竹笙燉子排椰小盅」,一口湯落肚,暖笠笠有滿滿嘅雞香同紅棗甜—厚道得嚟又唔膩。喝完之後覺得身體都好似靈活咗啲,頓時暖笠笠嘅🔥!然後係「焦糖醋香排骨」,呢個就可以話係有驚喜亦有小小失望。驚喜係排骨調味做得好恰到好處,醋香不會太重撲鼻,焦糖嘅甜味拖住個尾,簡直係味蕾嘅舞蹈💃!但係失望嘅係排骨肉質稍微柴咗少少,咬落去冇預期中噴汁。最後值得一讚嘅係店家服務態度真心不錯,係咁嘅天氣入去,能夠飲到一碗溫暖嘅燉湯,加埋友善嘅服務,真係心情都好晒!下次肯定要純享椰小盅,補返遺憾!總括來講,食物質素不錯,值得一試,尤其係天氣轉涼嗰陣,一碗熱氣騰騰嘅燉湯真係暖到心坎入!🍵🧡