2017-12-24 503 瀏覽
跟屋企人提早做節, 不過酒樓多數都做套餐, 但亞媽又鍾意食中餐, 所以就諗到黎呢D中菜館食, 一黎可以散叫, 二黎比酒樓平, 因為唔洗加一.既然做節, 每人要左盅菜膽雞燉翅, 真係有一排細細既翅, 比酒席食既仲多, 另仲有雞腳, 瘦肉等, 所以飲落好香肉香味, 幾十蚊好過自己燉, 非常抵飲, 因為足料.之後要左燒味雙拼, 可以隨意配邊兩樣, 燒腩仔個皮好夠脆, 脆到卜卜聲, 腩仔位唔係太肥, 肉質夠嫩.半肥瘦义燒, 但肥既部份好香, 食落唔覺得膩, 入口好軟嫩.蜜桃咕噜肉, 呢D大路野係人都啱食, 個汁唔算好酸, 帶甜, 易入口夠開胃. 炸粉唔會太厚, 一咬都已入肉, 肉質都好軼腍, 唔硬.最後仲有紅豆沙送, 好夠沙, 帶陳皮味, 唔會太甜.

炸粉唔會太厚, 一咬都已入肉, 肉質都好軼腍, 唔硬.
最後仲有紅豆沙送, 好夠沙, 帶陳皮味, 唔會太甜.