2022-06-17 1001 瀏覽
係網上有好多人讚過依間燒味高質又好味嘅 "滷家",而且由5星級酒店經驗豐富嘅老師傅用心烹製,絕對值得品嚐咁美味嘅食品啦!餐廳環境設計簡約,地方潔淨,店員服務態度有禮,很不錯的。下午茶時段有高質燒味飯/米線、自家製豬扒飯、鮮肉餃米線、涼拌小食等,都好吸引呢。食神叉燒飯    $58叉燒係我燒臘中最鍾意嘅一款,所以係必食。色澤紅紅的叉燒,外皮亮閃亮嘅蜜汁,些少燶嘅位置㪚發住炭火香氣,半肥瘦均勻,叉燒都幾厚,肉質鬆化,陣陣豬油甘香,肉味香濃,而上面就鋪左太陽蛋,煎得啱啱好,流心蛋撈飯一流,配合爽脆清甜嘅蔬菜,非常讃!皇牌鴛鴦飯     $65這個一份有兩款燒味,我揀咗燒鴨和豉油雞,燒鴨味道甘香,鴨肉香濃,燒烤味散發出來,烤得外皮香脆,肉質鮮嫩  ;  另一款係豉油雞,肉質嫩滑,不會有較多脂肪,就最啱我啦。套餐由飯轉米線,滑嘟嘟,爽口有彈牙。話梅涼瓜片    $32另外小食揀咗本店嘅招牌菜話梅涼瓜片,這個絕對係清涼嘅小食,推薦!涼瓜完全入晒話梅味,沒有原本涼瓜嘅苦澀味,食起嚟清甜爽脆,口感清新,美味嘅涼拌小食。套餐可以揀住家老火湯或熱飲,老火湯每日新鮮熬製,聲稱不加味精。今日係猴頭菇茶樹菇紅蘿
餐廳環境設計簡約,地方潔淨,店員服務態度有禮,很不錯的。
食神叉燒飯    $58

食神叉燒飯

皇牌鴛鴦飯     $65

皇牌鴛鴦飯
話梅涼瓜片    $32

話梅涼瓜片
套餐可以揀住家老火湯或熱飲,老火湯每日新鮮熬製,聲稱不加味精。今日係猴頭菇茶樹菇紅蘿蔔湯,湯裡面有好多材料,飲起嚟完全唔口渴,相信係絕對不加味精,清甜潤喉,好有家的味道,養生保健。
住家老火湯

另外一個餐配凍檸茶,冰冰涼涼,茶底清徹,檸檬清香,清潤解渴。
凍檸茶
2022-06-17