2017-06-03
約了好友食飯交換手信,佢介紹呢間餐廳,話環境靚兼唔使等位,在大會堂旁有條樓梯上塊,上到去好喜歡,對住城門河,有戶外座位,放晒吊椅同室外嘅籐編嘅傢具,環境好舒服,入到室內,即刻有位,比咗張小圓枱,白色主色,雲石枱面,淺木椅,感覺乾淨!餐牌西式食物!大家揀好落單!冷熱蘋果茶(跟餐)朋友飲凍,我飲熱,熱嘅飲落蘋果味唔假,味道偏甜,茶味唔強!ok自家製麵包(跟餐)配橄欖油同黑醋,好似雪芳蛋糕嘅麵包,白雪雪好鬆軟,熱熱地,麵包味幾香!點啲黑醋酸酸地好味!香草烤春雞拼精巧沙律及香辣薯條($138)賣相幾靚,春雞好靚,皮夠脆,肉質幾嫩,唔乾有肉汁,好味!唔點汁都好味!沙律細細碗,沙律菜爽脆,日式麻醬幾香,最攪笑有塊菠蘿,菠蘿幾清甜!薯條係一個金屬桶仔插住,長幼薯條好香脆,入面煙韌,薯條有啲皮!好味!煎南海大蝦配帶子黑松露忌廉汁配意大利闊條麵($138)賣相靚,蝦肉大隻爽脆,帶子微微煎過,外面幾香,入面淋身,幾鮮味!闊條麵有咬口,煙煙韌韌,啲忌廉汁唔會好多,薄薄地已經夠!好味Macchiato($28)朋友飲Coffee($28)白瓷杯,落咗啡糖,飲落幾甘苦,好在唔酸!仲可以飲到!食物真係好味,燒嘅無
Macchiato($28)朋友飲
食物真係好味,燒嘅無得輸,仲要配菜嘅沙律薯條都好味!午餐價真係抵食!仲比埋個無敵境影相!
店員係斯文型!唔多說話!一舉手就好快回應!我哋見未上麵包,問一位女店員,佢唔知都會即刻去問!上番比我哋!態度好!
環境同食都值得推薦