2024-05-05
天口熱約咗朋友夜晚食泰國菜,間餐廳喺太子都近地鐵站出口。鋪面唔大,裝修幾泰國feel,好彩有打電話book位咁就唔使等嗱✌🏻燒豬頸肉 $85平時麻麻地鍾意食豬肉,因為容易又柴又乾身,但佢個豬頸肉真係燒得啱啱好,食落冧身但邊位香口,配埋佢個汁真係出色燒魷魚 $118以為得一條,但上到黎係滿滿一碟,份量多。魷魚又係燒得啱啱好,彈牙易咬👍🏻👍🏻個汁都好味,個人覺得辣左啲啲冬陰功海鮮面鍋 $168職員見我地3個女仔,點完呢三樣都提我地夠食家嗱,但冇諗過個面鍋大份到咁😂面份量唔少,海鮮有蝦、帶子、魷魚同蜆,個冬陰功湯底味道啱啱好,唔會太咸/太辣,幾開胃。野飲都好多選擇,不過我地叫左一人一個椰青😂 ($38each)埋尾叫左個細芒果糯米飯($53)可以揀黑或白糯米,最後揀左白糯米飯。芒果同椰漿都幾清甜,糯米飯仲有啲微溫同軟糯🤤Ps 男店員都幾細心,見朋友要食藥會主動拎多杯水黎
燒豬頸肉 $85
燒魷魚 $118
冬陰功海鮮面鍋 $168
Ps 男店員都幾細心,見朋友要食藥會主動拎多杯水黎