2025-03-01
嚟啦嚟啦嚟啦~今日我同朋友嚟食串燒啦!📋見到咁多嘢揀,猶豫咗下決定睇吓佢嘅推薦👑咁揀。最先上嘅喺焦糖青蘋果鵝肝多士🍞,雖然睇個名好似好違和咁,但事實上又幾特別,似係靚嘅蜜糖牛油蘋果批🥧,當然多士厚啲啦,順口一提,佢上菜嘅時候望落好似飽魚。講起飽魚,我哋係有嗌到海鮮類嘅食物,有鹽燒白鱔、日式燒白鱔、麻辣墨魚鬚🦑,墨魚滑就聽得多,咁雞皮墨魚滑究竟係咩一回事?原來佢食落有啲似釀雞翼🐓咁,比起平時多咗一層口感,而個餡就係彈牙爽口嘅墨魚滑。豬牛雞嘅串串🥩都有落到,其中比較推薦明太子雞腿肉、鹽燒雞皮同牛胸爽,不過明太子本身偏鹹,如果有飲酒🍻嘅話就啱哂啦!至於雞皮好脆唔油膩,而牛胸爽就夠哂咬口,值得一試。有肉緊喺要有菜,均衡飲食嘛(講笑)~除咗鹽燒翠玉瓜🥒、川燒蒜蓉茄子🍆重有桂花蜜糖本地蕃茄同凍嘅黑糖菠蘿,但我以為係蕃茄仔,所以有少少失望,好在都係好食嘅。甜品小食都有齊,夠哂完滿!差啲唔記得黃金芝士年糕🧀,佢係拌煉奶嘅,我就偏好唔用,不過用咗都幾有趣,大家都可以試下~