餐廳: 爐炭燒
資訊:

2021-10-27 659 瀏覽
入得黎海洋公園預咗食飯唔平㗎啦,不過難得嚟到都想搵間餐廳坐得舒服啲,所以行過就揀咗呢間餐廳我要咗個午市套餐,包個湯、沙律、主菜、甜品、一杯飲品 $248頭盤:蕃茄湯,好酸唔好飲頭盤:木瓜沙律,一般主菜:燒牛柳(五成),呢個有驚喜牛柳燒得啱啱好,外脆內嫩,重牛味,好食同埋啲配菜都唔錯甜品:椰汁糕,正常冇咩特別我再額外叫咗個生菜包睇到啲色都呆咗,啲豬肉好深色,可能醃嗰陣好重手食落去果然味道比較重,鹹咗啲,同埋比較乾身,唔係太好食總體來講其實就一般不過個燒牛柳加咗好多分平時出去食可能就咁一舊都要二百幾,所以整體黎講海洋公園成個午市套餐都係數二百幾嘅話,唔算太貴

頭盤:蕃茄湯,好酸唔好飲

頭盤:木瓜沙律,一般

主菜:燒牛柳(五成),呢個有驚喜
牛柳燒得啱啱好,外脆內嫩,重牛味,好食

同埋啲配菜都唔錯

甜品:椰汁糕,正常冇咩特別

我再額外叫咗個生菜包
睇到啲色都呆咗,啲豬肉好深色,可能醃嗰陣好重手
食落去果然味道比較重,鹹咗啲,同埋比較乾身,唔係太好食

總體來講其實就一般
不過個燒牛柳加咗好多分