2015-02-02 2088 瀏覽
鄉下婆出城,要在中環泊車,首選當然是IFC啦!要泊車唔俾錢,咁就要消費啦!出街食飯,第一件事要有位,唔好浪費時間排隊,受伙計面色,在IFC就千祈唔好去飲唐茶罅。咁幫襯鬼子佬,可能會好D。我地到之前20分鐘電話訂座,是有座的,還讓我們坐在大窗戶前,有維港景色,就沒什麼不滿意了。老外伙計有記性,記得客人的名字,招呼及格。星期天中午的餐牌,當然是食Brunch啦,經過一輪研習,普普通通的早午餐興趣不大,煙肉、水煮蛋之類的,已經冇吸引力。進場的時候,看見有人在吃蛤蜊意大利麫,我呢D鄉下婆,平時在大埔街市買餸,海產要幾新鮮有幾新鮮,我煮海鮮意粉都幾好ga,冇理由出街食我的私房菜!包喝紅白酒的menu,都唔OK(我要開車嘛!)最後決定食ROAST BEEF,每位HKD328,兩位起,仲要同waiter講,趕時間啊,快!燒牛肉,果然是三成熟,好!配菜有南瓜、菠菜、土豆,配兩種醬汁,兩個外表香脆、內裡空洞的“麵包”(好好食)我地好努力,不過無法完全“消滅”食物,不是食物不好,是實在有點“撐”。這個餐有甜品,今天是蘋果金寶,好食!點解淨得文字形容,冇公仔睇?食飯就正正經經食飯,影乜鬼嘢相啫?想知點樣,咪

老外伙計有記性,記得客人的名字,招呼及格。

點解淨得文字形容,冇公仔睇?食飯就正正經經食飯,影乜鬼嘢相啫?想知點樣,咪自己嚟食囉。

推唔推薦?推薦!

建議,三個人來,點2位燒牛肉,另加一個沙律、一個甜品,咁就唔洗嗮嘢罅。吖,仲有,呢個餐系冇咖啡嘅。鄉下婆,就系咁計算嘎啦,唔好見怪。
2015-02-01
  • ROAST BEEF