2021-11-13
前排同舊同事去左堅石燒食dinner, 餐廳環境幾大,仲有大型自助區比客人取食。日本a4和牛肉眼蓋:見到和牛紋理好靚,牛脂分佈平均,燒起黎滲出吾少牛脂既油份,食落幾滑口,帶有牛香味。韓式厚切鰻魚飯:鰻魚大大舊放系石鍋中,厚度非常足夠!鰻魚上既燒汁甜甜地,仲有吾少木魚絲添。除左鰻魚之外,石鍋中更有泡菜、蘿蔔絲、白菜仔、粟米等等,感覺好足料,整體也不錯。韓式煎餅:煎餅即叫即煎,口感脆口,味道吾辣,價錢抵食。韓式炸雞:炸雞口感幾滑,入面完全吾乾,仲滲出雞既汁,外面幾脆,但有啲油。餐廳設有自助區,包括飲品、雪糕、甜品、主食、沙律、麵豉湯。個人幾中意食意粉,再自行加入中意既醬汁食,味道就吾會太乾。沙律可以中和食完牛既油膩感呢!另外,特別一提的系甜品更有啫喱、爆谷,岩晒大人同小朋友食啊。
韓式煎餅:煎餅即叫即煎,口感脆口,味道吾辣,價錢抵食。