2017-09-28
今日選擇黎左原燒道場食野,一向鍾意食串燒,咁岩又去開銅鑼灣拎野所以就一於上去拜會下,見到個門面好有格調,入到去就好有日本感覺,佢仲有個盔甲擺設但唔記得影 XD (好有氣勢!)食物選擇都好多,有菜,有丸,有肉,樣樣都有d,好難簡,樣樣都想食下,估唔到飲品 menu 都款式都唔少明太子沙律冷烏冬:凍冰冰食落透心涼,係呢種咁熱既天氣食就岩哂,個明太子汁好開胃仲咬到一粒粒明太子,好過癮!!燒鯖魚:見佢上到黎燒得好靚仔,個皮脆卜卜,但唯一美中不足係鹽味不夠,所以靠哂個汁吊味,唔係就會好寡。燒墨魚咀同牛舌:墨魚咀細細粒,但如果可以大粒返少少相信更好咬口,但個味就非常唔錯;牛舌係我全晚既最愛,燒得岩岩好,牛味濃郁個汁仲好配,值得一食,推介!炸軟殻蟹:做得唔錯,炸得乾身之餘入邊仲係水嫩,最值得一讚係有少少沙律菜伴碟,食到太飽食下菜即刻清新哂,好心思!吉列芝士豬排:呢個同軟殻蟹比就有少少遜色啦,本身期望好重芝士味,但食落都可以保留到入邊既肉汁,不過不失。全晚食物既合照,總括燒物係無得彈,鍾意食串燒朋友唔好錯過
全晚食物既合照,總括燒物係無得彈,鍾意食串燒朋友唔好錯過