2014-05-06
位於天后既維景酒店,一向都係熱點,因為那個位置有中旅社既車去大陸.今日買完野,由銅鑼灣行左黎依度打算飲杯野.LOUNGE在酒店的1樓場內仲有LIVE BAND見到有小食,就決定叫一個墊下胃$75法式燒羊架拼薯角,份量以小食角度都適中,2件羊架,燒得接近全熟,肉質又唔算乾鞋,羊味一般,附有薄荷汁和芥辣輕輕沾下,味道還可以.見到羊架色澤,相信真係燒出黎,雖然食唔出燒烤既香氣.薯角既水準就好好,因為外皮香脆,內裡薯肉飽滿美味,而本身外皮亦是經調味帶少少香辛,可惜係得大中小各一碌而飲品叫左ALL NIGHT LONG$88,顏色似黃泥水,飲落味道以菠蘿汁為主,酸酸甜甜,完全不覺有酒苦.用來送小食,好快飲完.但飲完覺得有少少醉意,看來酒精都不少建議飲品加點裝飾,不夠吸引
場內仲有LIVE BAND 見到有小食,就決定叫一個墊下胃 $75法式燒羊架拼薯角,份量以小食角度都適中,2件羊架,燒得接近全熟,肉質又唔算乾鞋,羊味一般,附有薄荷汁和芥辣輕輕沾下,味道還可以.見到羊架色澤,相信真係燒出黎,雖然食唔出燒烤既香氣.薯角既水準就好好,因為外皮香脆,內裡薯肉飽滿美味,而本身外皮亦是經調味帶少少香辛,可惜係得大中小各一碌 而飲品叫左ALL NIGHT LONG$88,顏色似黃泥水,飲落味道以菠蘿汁為主,酸酸甜甜,完全不覺有酒苦.用來送小食,好快飲完.但飲完覺得有少少醉意,看來酒精都不少
建議飲品加點裝飾,不夠吸引