2015-07-25
第一次食呢種菜,感覺好特別,雖然有部份食唔慣唔啱我口味,但好味的就食上癮三個人,叫左人個燒羊肉薯條,一人一隻咖哩角,一個咖哩飯配雞,感覺剛飽先講唔好食嘅:咖哩角我會同香港嘅咖哩角比較,首先個皮,呢個較硬身,我本身用叉吉起想一口咬落去,其實係咬得開,不過要用少少力有d擔心可能會一咬成個跌落黎,最好放棄左,香港的食起黎較方便過癮,而且春卷皮係一樣極香嘅東西到餡,係咖哩豬肉仲有薯仔,因為個皮太重嘅感覺連餡都令我覺得膩,咖哩味偏淡,香港的惹味好多,結論:唔洗試繼續唔好食:咖哩飯配雞(唔記得影)其實佢唔係咖哩,我唔記得個名, 佢個樣似咖哩但其實係椰奶同nuts等做成嘅sauce,我發覺佢d咖哩永遠偏淡,在此聲名本人唔係食好鹹,飯係印度米,我唔鍾意食印度米,佢果種乾得黎好淋好似浸濕咁好怪,不過我之前食過印度米都係咁,應該係我食唔慣好好好好食:燒羊肉配薯條真係太好味,諗起都翻尋味,燒羊肉份量好多同薯條比例好配合,羊肉薄薄焦香,yummy, 有羊肉味唔羶薯條好香,白色綠色嘅sauce唔識形容咩味但好,我以前食過燒雞沙律,沙律菜同d重口味嘅sauce我覺得減卻得你本身想食沙律嘅fresh,所以配薯條最好
先講唔好食嘅:咖哩角
繼續唔好食:咖哩飯配雞(唔記得影)
好好好好食:燒羊肉配薯條
真係太好味,諗起都翻尋味,燒羊肉份量好多同薯條比例好配合,羊肉薄薄焦香,yummy, 有羊肉味唔羶薯條好香,白色綠色嘅sauce唔識形容咩味但好,我以前食過燒雞沙律,沙律菜同d重口味嘅sauce我覺得減卻得你本身想食沙律嘅fresh,所以配薯條最好,同埋佢辣都幾辣所以記得叫小辣試左先