2017-05-08
今日與媽媽來尖沙咀逛街,行過重慶大厦,記得WK廣場地下好像有間咖啡店,於是便下去坐坐吃點東西。自己喉嚨有點不舒服,我就點了伯爵茶 來喝而媽媽說她昨晚睡不好,想要coffee提提神,於是便點了杯cappuccino給她喝,來到很香呢!比我杯伯爵茶包吸引多了,於是便叫她比我喝兩口嚐嚐,入口很順滑,平時不喝咖啡的我都容易接受,一喝便喝了半杯餐牌見到燒肉都可以做漢堡?超新奇既配搭 好奇之心即刻出現食完真心醉了 估吾到咁好食香脆豬柳漢堡 $109推薦指數: 10/10醬汁係自家咖啡燒烤醬 食吾到咖啡味 BBQ醬汁好濃 但又吾會過咸 帶點辣味 仲有好多什菇厚切燒肉係重點!好好味有成三大塊 豬皮有點脆 帶煙un 肉質鮮嫩多汁 脂肪極少 大部分都係筋 瘦肉部分食落都吾會鞋 簡直係誠意之作!!麵包鬆軟綿密!好高質素上面嗰層仲痴滿厚厚既香濃芝士麵包外脆內軟加埋芝士超正!推薦喔真係一個出色既漢堡 不枉我喉嚨痛都要食-跟住當然要食埋甜品自家製雙份班戟 口感煙韌的PancakesDouble Pancakes $89雪糕係雲呢嗱味 有點偏甜班戟皮食落都係雲呢嗱味 入面有cherry醬 酸酸的 外面就淋左朱古力醬
自己喉嚨有點不舒服,我就點了伯爵茶 來喝 而媽媽說她昨晚睡不好,想要coffee提提神,於是便點了杯cappuccino給她喝,來到很香呢!
餐牌見到燒肉都可以做漢堡?
超新奇既配搭 好奇之心即刻出現
食完真心醉了 估吾到咁好食
香脆豬柳漢堡 $109
推薦指數: 10/10
醬汁係自家咖啡燒烤醬 食吾到咖啡味 BBQ醬汁好濃 但又吾會過咸 帶點辣味 仲有好多什菇 厚切燒肉係重點!好好味有成三大塊 豬皮有點脆 帶煙un 肉質鮮嫩多汁 脂肪極少 大部分都係筋 瘦肉部分食落都吾會鞋 簡直係誠意之作!! 麵包鬆軟綿密!好高質素上面嗰層仲痴滿厚厚既香濃芝士麵包外脆內軟加埋芝士超正!推薦喔
真係一個出色既漢堡 不枉我喉嚨痛都要食
跟住當然要食埋甜品
自家製雙份班戟 口感煙韌的Pancakes
雪糕係雲呢嗱味 有點偏甜
班戟皮食落都係雲呢嗱味 入面有cherry醬 酸酸的 外面就淋左朱古力醬 甜甜的
皮較厚 口感帶煙韌 但無乜蛋香
側邊有士多啤梨同花蕉做伴碟
淨係食班戟佢就無乜料 得啲醬咁 我就覺得麻麻地好食
但mix埋生果同雪糕都吾錯既
整體味道吾係話好出色 食完亦無特別滿足 我就鍾意個漢堡多過個甜品