2022-07-30 79 瀏覽
油麻地呢間用神燈做主題嘅燒肉放題餐廳,我想去好耐,因為我係阿拉丁粉絲!餐廳入邊主題曲仲會播 a whole new world! 每枱都做一個神燈造型調味料,原來佢裝辣椒油㗎!📍餐廳有三款級別嘅燒肉揀,我揀咗中間level 2。佢係多咗幾款牛:安格斯肉眼扒/牛頸脊/美國雪花牛小排等等📍回本位一:梗係要狂食牛牛啦!牛頸脊牛小排我覺得最正~油脂分布均勻,唔錯📍回本位二:海鮮我嚴重推薦燒生蠔,好正呀因為唔係好多放題係有生蠔架~除咗蠔,佢仲有啲蝦啦同埋鰻魚,個雞泡魚乾都唔錯~📍回本位三:當然係刺身喇,放題刺身就一定係常客啦,基本款刺三文魚帶子油甘魚等等都有~📍回本位四佢地炸物入面 居然有幾驚喜嘅炸魷魚鬚!呢個又係好少見!我encore左好幾次!!另外仲有燒菠蘿都好正📍出面仲有啲蒸包,炸物同料理,大家有興趣都可以試下佢仲有啲豬肉雞肉腸仔丸之類喺出面,但我就無食太多因為有太多其他回本野喇!📍甜品環節,佢地有多款雪糕同雪條,另外仲有啲奶凍,另外仲有好幾款水果例如係西瓜火龍果菠蘿~📍野飲方面除咗有平時飲到嘅汽水樽裝野同啤酒,Level 2餐仲有啲特飲,我就叫左個水果茶,另外佢地仲有sake,鐘意飲酒既

📍回本位一:

📍回本位二:
海鮮我嚴重推薦燒生蠔,好正呀因為唔係好多放題係有生蠔架~

除咗蠔,佢仲有啲蝦啦同埋鰻魚,個雞泡魚乾都唔錯~

📍回本位三:

📍回本位四

另外仲有燒菠蘿都好正

📍出面仲有啲蒸包,炸物同料理,大家有興趣都可以試下

📍野飲方面除咗有平時飲到嘅汽水樽裝野同啤酒,Level 2餐仲有啲特飲,我就叫左個水果茶,另外佢地仲有sake,鐘意飲酒既唔好錯過喇~