2015-08-08
又係時候為自己打打氣,約個fd出黎食放題,見開飯食評唔錯,相又好吸引咁喎,黎試下先。食宵夜時段,升級價錢$173,有刺身、壽司、燒肉等,都幾抵喎。主打無火燒肉,枱上仲有鹽、七味粉等可以自己調味。飲品自助,有各式汽水,夏枯草,熱茶等。點左唔少野食,等緊燒肉熟之前,食住啲涼盤先。點左牛、豬、雞、海鮮、蔬菜等滿滿三盤,上菜速度快又無漏單,急不可待要燒燒燒啦。除左燒物,仲叫左天婦羅,炸粉唔厚又唔太油,幾好味。一邊食其他野一邊燒,意外地唔多粘爐喎,個爐好熱都燒得好快熟,唔錯。等食其間食下刺身同壽司先,升左級有多啲刺身揀,帶子新鮮又爽甜,三文魚肥美,啲刺身好厚切大大塊,唔使點太多件數。壽司飯有少少醋味,火灸好正。仲點左手卷,唔太大條,唔使驚食一條就飽。燒物方面,個人覺得牛仔骨,牛舌件好正,有肉味又易燒,豬頸肉夠肥美,三文魚翼魚油十足,燒起上黎又嫩又滑。除左肉,梗係要食返啲蔬菜,冬菇,雞脾菇燒起上黎鮮甜多汁,估唔到本菇一粒粒咁又燒得喎,仲好香菇味添,正呀正呀。唔漏單,上菜快,收碟又快,唔使怕堆滿枱,加埋一差唔多二百蚊位,食到飽到上心口,哈哈,開開心心吹吹水又過左一晚
食宵夜時段,升級價錢$173,有刺身、壽司、燒肉等,都幾抵喎。 主打無火燒肉,枱上仲有鹽、七味粉等可以自己調味。飲品自助,有各式汽水,夏枯草,熱茶等。點左唔少野食,等緊燒肉熟之前,食住啲涼盤先。 點左牛、豬、雞、海鮮、蔬菜等滿滿三盤,上菜速度快又無漏單,急不可待要燒燒燒啦。
除左燒物,仲叫左天婦羅,炸粉唔厚又唔太油,幾好味。 一邊食其他野一邊燒,意外地唔多粘爐喎,個爐好熱都燒得好快熟,唔錯。 等食其間食下 刺身同壽司先,升左級有多啲刺身揀,帶子新鮮又爽甜,三文魚肥美,啲刺身好厚切大大塊,唔使點太多件數。壽司飯有少少醋味,火灸好正。仲點左手卷,唔太大條,唔使驚食一條就飽。 燒物方面,個人覺得牛仔骨,牛舌件好正,有肉味又易燒,豬頸肉夠肥美,三文魚翼魚油十足,燒起上黎又嫩又滑。除左肉,梗係要食返啲蔬菜,冬菇,雞脾菇燒起上黎鮮甜多汁,估唔到本菇一粒粒咁又燒得喎,仲好香菇味添,正呀正呀。 唔漏單,上菜快,收碟又快,唔使怕堆滿枱,加埋一差唔多二百蚊位,食到飽到上心口,哈哈,開開心心吹吹水又過左一晚