前排上網見到有人介紹和牛燒肉一郎,已經bookmark 定呢間燒肉餐廳一定要嚟食。呢度啲和牛全部都有出世紙,客人只需要掃下和牛識別碼就可以搜尋到牛隻詳細資料,例如:產地、年份,保證客人食得安心。 餐廳啲座位好寬闊,抽風系統都唔錯,無咩油煙。 外面有自助沙律吧,有鮮甜粟米🌽、車厘茄🍅、溫室清瓜🥒、甘筍🥕,全部都用透明蓋遮住,確保乾淨衞生。 雖然飲品唔算話好多款式,不過基本罐裝汽水果汁都有。 今次我哋揀咗個中價D款,有日本黑毛和牛6款,選擇嘅食物多達132款。 職員先送上原塊日本A4和牛扒🐮,呢塊扒真係無得頂,油花極度充足,食落入口即溶,肉質嫩滑細膩。職員仲會幫手燒埋,教我地點樣燒為之ok,服務一流。 除此之外,和牛方面仲有和牛里脊肉、和牛肉眼、和牛牛肋肉、和牛牛肉角切一口牛,油花同樣分佈均勻,而且可以無限encore,淨係食和牛已經翻本。 除咗和牛可以揀,亦都可以透過QR Code落單,點選其他牛壽司、牛刺身、名物、特選牛、豚肉、野菜、雞肉、一郎料理、涼拌小食、海鮮、飯湯麵,款式多到食唔晒。不過有幾款個人認為必點,有牛刺身炙燒拌生牛肉(有隻雞蛋黃撈埋一齊嚟食,極推!)、兩色葱花牛舌。 甜

餐廳啲座位好寬闊,抽風系統都唔錯,無咩油煙。

雖然飲品唔算話好多款式,不過基本罐裝汽水果汁都有。

甜品方面有軟雪糕🍦,可以自己加toppings,仲有各種日本牌子嘅雪糕、雪條,同埋有啲木糠布甸小杯、棉花糖、爆谷🍿。

最後食到飽飽滯滯可以飲番杯茶🍵,有玫瑰花茶、玄米綠茶、普洱茶、桂花烏龍茶。
2023-08-09