2022-11-16
喺青衣個美食沙漠,竟然搵到一間以火鍋同燒肉主打嘅日本餐廳,當然要同屋企人嚟一齊食上到嚟呢間餐廳,裝修得好靚好舒服,以卡位為主,餐廳分咗兩邊一邊食燒肉,一邊食火鍋,張枱都好大張,唔會坐得好迫,自助區域擺放得好整齊自助區有各樣丸類,有芝士腸,花枝丸,芝士獅子狗,牛丸,魚蛋等,仲有不同菜類,豆腐,蕃茄,可以根據喜好自由選擇,仲有幾款日式小食,飲品區都有各款汽水,解茶,烏龍茶,邊仲有個雪糕,雪條凍櫃和甜品雪櫃,俾你嘆完火鍋再食返啲甜品今日叫咗美牛三重奏$299,屬於中高價錢,可以選擇美國SPF和牛,極品美國牛小排,美國CBA牛坑爪,同時可選ABC餐的肉類由於一人一鍋嘅關係,我哋可以揀兩款湯底,分別揀咗日本博多華味鳥雞白湯,九州風味豬骨濃湯,雞白湯呈現奶白色,本身湯底裡邊已經有雞肉,豬骨濃湯膠質豐富牛肉方面叫左美國SPF和牛,極品美國牛小排,美國CBA牛坑爪,牛舌,美國CAB 牛肩胛肉,牛肉細嫩,當中油花分佈好平均,當中美國SPF 和牛口感極好,入口即化,牛肩胛肉油花冇咁重,但牛味比較濃,牛舌都非常爽口,所以叫高級小小嘅牛肉,可以食到多重口感叫咗北海道帆立貝,海蝦,鴨血,蟹籽墨魚滑,海鮮類別都好
叫咗北海道帆立貝,海蝦,鴨血,蟹籽墨魚滑,海鮮類別都好新鮮,蟹籽墨魚滑好足料,必試,最後大家記得食埋甜品先好走丫