2023-06-09
大埔都好多嘢食,今日好想食放題,位於大埔廣場嘅《校長燒肉》是一個好選擇。朋友是地膽,呢間抵食又好食,仲要係勁多款式,相信唔係每個人一次可以試曬。沿途行入去餐廳門口會見到一些人咁高的模型公仔,打卡好位,店內大部分都係卡位,地方寬敞,坐得舒適。餐廳每部分都劃分得好清楚,飲品有大凍櫃,也有門口靠左嘅室溫飲品。熟食區有幾款炸物,也有多款中式小炒, 仲有小籠包、茶碗蒸、碗仔翅等點心,大人細路都啱食,心急肚餓嘅可以食住先。對面嘅壽司魚生區都好受歡迎,時不時會出新款壽司,魚生選擇都有五六款,有我喜愛嘅希靈魚。行到最入是烤肉區,肉類選擇應有盡有,最喜歡有幾款味嘅雞軟骨,呢個容易烤熟,可以快啲有得食,雞軟骨嘅鈣質好有益,雞翼都醃得好好入味,大家不妨試烤叉燒,辣牛肉片等等,燒烤區仲有兩款魚柳我都好喜歡,多春魚秋刀魚也容易燒,不得不提,餐廳採用牛油紙舖上鐵板,食物不易烤燶,燒到中途如果真係有需要店員可以幫忙更換牛油紙,不用次次更換鐵板,安全又方便,好貼心。最欣賞係仲有個小型火鍋,幾款湯底任你揀,仲有鴛鴦鍋選擇添,蔬菜用火鍋形式煮熟都比較健康,當然你都可以加幾塊肥牛做壽喜燒。甜品都未能一次過試曬,雜果布丁櫃我
朋友是地膽,呢間抵食又好食,仲要係勁多款式,相信唔係每個人一次可以試曬。 沿途行入去餐廳門口會見到一些人咁高的模型公仔,打卡好位, 店內大部分都係卡位,地方寬敞,坐得舒適。 餐廳每部分都劃分得好清楚,飲品有大凍櫃,也有門口靠左嘅室溫飲品。 熟食區有幾款炸物, 也有多款中式小炒, 仲有小籠包、茶碗蒸、碗仔翅等點心,大人細路都啱食,心急肚餓嘅可以食住先。 對面嘅 壽司魚生區都好受歡迎,時不時會出新款壽司,魚生選擇都有五六款,有我喜愛嘅希靈魚。 行到最入是烤肉區,肉類選擇應有盡有, 最喜歡有幾款味嘅雞軟骨,呢個容易烤熟,可以快啲有得食,雞軟骨嘅鈣質好有益, 雞翼都醃得好好入味,大家不妨試烤叉燒,辣牛肉片等等, 燒烤區仲有兩款魚柳我都好喜歡,多春魚秋刀魚也容易燒,不得不提,餐廳採用牛油紙舖上鐵板,食物不易烤燶,燒到中途如果真係有需要店員可以幫忙更換牛油紙,不用次次更換鐵板,安全又方便,好貼心。 最欣賞係仲有個小型 火鍋,幾款湯底任你揀,仲有鴛鴦鍋選擇添, 蔬菜用 火鍋形式煮熟都比較健康,當然你都可以加幾塊肥牛做壽喜燒。 甜品都未能一次過試曬,雜果布丁櫃我喜歡奶茶味,竽頭紅豆西米露也不錯,雪糕雪條櫃都有多款選擇。 食到飽飽有個花茶區,沖壺茶清清熱。