2024-01-17 29 瀏覽
走入銅鑼灣金金日式燒肉店,蝦佬,今晚真係大開眼界!首先啲櫻花龍蝦沙律豆腐,靚到不得了嘅presentation,加上魚籽爆漿口感,簡直就係反轉日常嘅小確幸。搭埋閃亮嗲嘅龍蝦肉片和鬆軟嘅豆腐,平民食材都變高雅,食口香浸浸嘅!燒肉方面,個極上網燒一口牛真係無得輸,肉皮焦香,燒到夠哂香,彈牙滑嘴嘅感覺,啖啖肉絲毫無拖泥帶水;而個角切西班牙黑豚七味芝士燒,味道剛剛好,喺舌尖爆發出嘅濃郁芝士香同豚肉嘅鮮甜,搞到你食慾大增,想一路食到天光。至於自家製海之幸煎餅,滿滿的海鮮令人意猶未盡,而生牛肉石鍋飯,咬落去係一種噴射新鮮嘅享受;香脆嘅米飯同生牛肉互相搭配,每一啖都足夠令人難以忘懷。晚晚都想嚟食!😍👅🔥總之,金金日式燒肉店真係將呢種高級享受同平民化完美結合,吃貨們,咪等喇,快啲嚟試吓啦!