2023-12-11 116 瀏覽
話說今日心血來潮,去咗間小店試吓燒肉,店面唔算起眼但一入去先知,藏龍臥虎嘅地方😏。一落座,見到環境好乾淨,服務員又親切,第一印象掂過半呀!👌喺呢度,我試咗啲經典嘅牛肉串燒,中意佢哋嘅用心 — 每串都燒到岩岩好,外層微焦,帶啲香味,咬落去又彈牙。肉質鮮美,夾埋啲自家秘製醬汁,鹹香得嚟唔死鹹,簡直係「咁撈得」😍!再嚟,啲五花肉當然唔可以錯過,肥瘦比例啱啱好,點兩秒太耐會太肥,點少咗又唔夠香,咁啱好我就識得啲「火喉」,整出嚟啲肉質嫩滑,肉汁充滿,一啖口感到肉香味同碳香味完美融合,真係「正爆」!最後,用咗啲青菜同埋泡菜清下口,響應個招牌奶茶,甜甜地喺口腔留迴啲燒肉嘅餘韻,完!成!美!食!撈!局!😋🎉整體黎講,呢度嘅燒肉真係「出奇制勝」,平民價格,食得痛快,饞嘴又滿足。下次帶埋班Friend嚟開「火」,實行share吓彼此個「燒肉樂」啦!🥳🍖🔥