2025-02-14
本身想打邊爐,不過太多人轉戰隔離燒肉店😂燒肉店以紅色裝修為主,我哋夠早去,所以有卡位坐,都坐得舒服嘅🌸🌟志盛二人前套餐 $498套餐有牛タン塩(鹽味牛舌)、黒毛和牛霜降りカルビ(和牛小排)、黒毛和牛上肩ロース(和牛上肩肉)、厚切りハラミステーキ(厚切牛胸腹柳)、ねぎ塩鴉もも(鹽蔥雞腿肉)、豚バラ(黑毛豬五花)-🌟鹽味牛舌厚薄適中,口感嫩中帶爽,帶有恰到好處嘅鹹味-🌟和牛小排肉質非常細膩,油脂嘅香味喺口腔入面慢慢化開,口感好軟嫩,好似半融化咁🌸-🌟和牛上肩肉口感同上一個和牛差唔多,油花好靚,落咗啲味噌醬,所以覺得唔使配燒肉汁都好好食-🌟厚切牛胸腹柳講明係厚切,店員上菜嘅時候都有提及到要燒到半熟先展開再繼續燒,呢個當然冇和牛咁油,烤完之後外焦內嫩,肉質比較有嚼勁,但一啲都唔硬,有肉汁🫶🏽-🌟鹽蔥雞腿肉味道正正常常,搭配蔥鹽可以蘸-🌟黑毛豬五花燒嘅時候好容易搶火,大家要小心,燒燶啲嘅話口感會大啲焦脆嘅感覺,冇咁燶嘅話會食到油脂香🫶🏽有兩種體驗🫶🏽-其實都幾多嘢食,但係想食內臟,所以額外再加咗少少嘢食😍🌟冷麵Set +$38冷麵有青瓜同半隻雞蛋,口感清爽,湯底酸酸地非常食完解膩,另外仲有啲泡菜
🌟鹽味牛舌
厚薄適中,口感嫩中帶爽,帶有恰到好處嘅鹹味
🌟和牛小排
🌟和牛上肩肉
🌟厚切牛胸腹柳
🌟鹽蔥雞腿肉
味道正正常常,搭配蔥鹽可以蘸
🌟黑毛豬五花
其實都幾多嘢食,但係想食內臟,所以額外再加咗少少嘢食😍
🌟冷麵Set +$38
冷麵有青瓜同半隻雞蛋,口感清爽,湯底酸酸地非常食完解膩,另外仲有啲泡菜,可以配燒肉食或者配冷麵食❤️燒肉之後嚟一碗冷麵,真係舒服到不得了。
🌟牛小腸 $58
牛小腸則有獨特嘅嚼勁同厚厚嘅油脂,撈咗味噌之後主要係食佢個油香同埋醬汁,餐廳都處理得好好🫶🏽
整體嚟講比想像中出色喎,燒肉解凍得啱啱好,醬汁又調得好食🤣搵日會再食多次👍🏻