2024-02-10 58 瀏覽
襯天氣好入咗濕地公園,又唔想食公園入面的飯堂,就行咗去Wetland個面搵好嘢食,咁就搵咗個超好食的法包。爆脆燒腩肉法包餐 $52以我食過的法包嚟講,呢個一定入硬頭三甲,真係好開心食咗個咁正的法包。法包烘得外脆內軟係基本,佢的脆係一咬落去,啡色的麵包皮就會直接變成一塊塊酥脆的薄片,口感一流,而法包亦有好香的牛油味,單係個包都已經好正。法包餡的燒腩仔更好食,老實講我甚至覺得佢比中式燒味舖做得更好食。燒腩肉的皮好香脆,同法包有得揮,腩肉鬆軟,豬肉味濃郁,油脂位好香,但又唔會好鹹,配埋是拉差醬,成個法包的味道昇華哂🥰薯條熱辣辣,有燙口的感覺,唔通即叫即炸即上碟?🤣呢個餐以$52嚟講真係好優質,我覺得我下次可以自己隊一整個包😆越式三寶撈檬 $62(扎肉三片、雞翼二隻、春卷二件)雞翼好有牛油的香味,亦炸得好香脆;春卷外皮酥脆,但內餡有少少鹹;扎肉都唔錯;生菜絲同紅蘿蔔絲都好爽口;檬粉有少少位黏埋一舊,但so far都ok,加咗花生都幾香口。其實成碗撈檬都唔係話差,但有法包珠玉在前,我下次都係叫多個法包😆柚子大蝦沙律 +$18大蝦非常爽口彈牙,又夠大件,柚子肉大大粒,而且好甜,底下的椰菜好清爽,配

爆脆燒腩肉法包餐 $52
薯條熱辣辣,有燙口的感覺,唔通即叫即炸即上碟?🤣

越式三寶撈檬 $62
(扎肉三片、雞翼二隻、春卷二件)

柚子大蝦沙律 +$18
大蝦非常爽口彈牙,又夠大件,柚子肉大大粒,而且好甜,底下的椰菜好清爽,配埋個辣辣哋的sauce,真係好惹味😄

跟餐餐飲有茉香綠茶&越南椰香咖啡 (+$13)
茉香綠茶茉莉味好濃,飲落唔澀,唔錯👍🏻咖啡同椰子味都好夾,香濃得嚟有椰香的甜味,呢杯咖啡都好好飲。

香芒雪露 $38
芒果肉夠哂大舊,而且好甜,數到起碼有十塊;西米粒粒分明,口感軟糯,份量都好多;芒果糖水底好香甜,無藥水味,唔錯👍🏻雪糕口味三揀一,揀咗椰子味,椰子雪糕食落好香,質地都好creamy,正呀😍

Viesta Express (天水圍)
天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下19號舖

*上述文章只供參考及以當時價格為準