2018-10-09
前兩日係尖沙咀Shopping 耐左, 想搵到無gam 多人的地方同朋友吹下水,係openrice search 左一輪然後發覺山林道都有不錯的選擇。串酒里係尖沙咀及佐敦中間的山林道,餐廳做日式串燒酒吧, 有居酒屋的感覺,分室內及室外, 坐得都幾舒服橫掂吹水, 今次都叫左幾多野食秘製汁燒鮑魚鮑魚有咬勁, 肉質厚肉, 秘製醬汁燒得香口, 自己屋企燒唔到。麻辣醬燒雞肉串 雞肉串有少少肥, 燒得香口又唔會太鞋, 保留番D 肉汁。麻辣醬燒醃得香辣惹味, 食落香口又啖啖肉。黑椒牛油洋蔥焗比目魚比目魚上檯時香氣撲鼻, 魚香濃厚, 肉質幼嫩, 香脆的魚皮滲出啖啖的魚油香, 魚油在口中融化黑松露蒜蓉燒扇貝扇貝上蒜蓉多的是,,對喜歡重口味的我當然是十分欣賞。唯一美中不足的是反而蓋過了黑松露的味道。但扇貝本身肉厚也鮮甜呢~麻吉燒是魚肉包著年糕的魚蛋, 年糕 煙軔, 有Q彈的口感, 熱辣辣燒起後即時吃很正。串酒里燒蠔拼盤燒蠔有成9款式不同味道, arm 晒想試晒唔同口味但又有選擇困難証的我燒蠔有辣有唔辣, 隻隻都燒得嫩滑多汁車打芝士燒蠔,D 芝士可以拉絲拉出黎黃金醬燒蠔,酸酸咪咪有少少似粟米濃湯,都算cre
串酒里係尖沙咀及佐敦中間的山林道,
餐廳做日式串燒酒吧, 有居酒屋的感覺,
分室內及室外, 坐得都幾舒服
橫掂吹水, 今次都叫左幾多野食
秘製汁燒鮑魚
麻辣醬燒雞肉串
雞肉串有少少肥, 燒得香口又唔會太鞋, 保留番D 肉汁。
麻辣醬燒醃得香辣惹味, 食落香口又啖啖肉。
黑椒牛油洋蔥焗比目魚
比目魚上檯時香氣撲鼻, 魚香濃厚, 肉質幼嫩,
香脆的魚皮滲出啖啖的魚油香, 魚油在口中融化
黑松露蒜蓉燒扇貝
扇貝上蒜蓉多的是,,對喜歡重口味的我當然是十分欣賞。
麻吉燒
是魚肉包著年糕的魚蛋, 年糕 煙軔,
有Q彈的口感, 熱辣辣燒起後即時吃很正。
串酒里燒蠔拼盤
燒蠔有辣有唔辣, 隻隻都燒得嫩滑多汁
車打芝士燒蠔,D 芝士可以拉絲拉出黎
黃金醬燒蠔,酸酸咪咪有少少似粟米濃湯,都算creamy
泰式辣汁、辣味刴椒燒蠔, 辣得黎夠過癮
黑松露蒜蓉, 黃金蒜蓉arm 晒我, 勁鐘意重口味。
總括而言, 這裡的上菜都算快,性格比都算幾高。