2018-01-28
一個普通嘅星期三開完會之後已經5:45pm🤔如果搭車返到屋企成七點先食飯就太肚餓啦😖!適逢係中環就去搵間餐廳咁早又唔使排隊! 記得上次諗住去宿醉食越南粉 🍜點知道大廈嗰啲壞咗😰 佢哋間餐廳喺6樓唯有放棄啦 ☹今日就最好機會啦😌上到間餐廳當然係一個係人都冇😏因為六點都未夠。有幾個後生仔女打開個電腦做緊嘢應該係老闆嚟嘅 💻咁我就隨便搵張枱坐低啦! 佢個menu 我第一眼就睇下有咩越南粉,大約有五至六個選擇啦。因為唔想食生牛肉所以點咗個燒豬肉丸牛筋丸金邊粉。(By the way佢個menu淨係得金邊粉冇河粉)等咗五分鐘到滿分終於都出現啦 🍜 另外一提佢個配菜碟好精美-有個金色嘅夾畀你夾牙菜當然我係冇用到啦,因為我係成盆倒落去嘅!講下碗粉先個湯底絕對唔係正宗越南粉應有嘅湯底, 只能夠當係一碗湯粉咁食。但係個燒豬肉丸真係好好味! 好大粒 牛筋丸都唔輸蝕但係我覺得牛筋丸喺第二度都食到,佢個自家製燒豬肉丸真係值得一試餐廳裏面嘅設計亦都唔係傳統嘅越南風格,行西式而且有個大電視係蒙羅麗莎個樣同埋唔同嘅造型。順帶一提原來呢間餐廳同喺中環peel street嘅<吱吱朕>係同一個老闆。埋單
餐廳裏面嘅設計亦都唔係傳統嘅越南風格,行西式而且有個大電視係蒙羅麗莎個樣同埋唔同嘅造型。順帶一提原來呢間餐廳同喺中環peel street嘅<吱吱朕>係同一個老闆。埋單嘅時候有個後生仔嚟問我覺得點(應該係老闆之一)咁我好老實同佢講個湯底唔係越南粉應該有嘅湯底, 佢都話其實係唔係正宗嘅但係我哋已經落咗好多牛骨啦!
態度友善+餐廳乾淨=建議大家去試下嘅!但係位置唔多一大班朋友可能要早啲book位 我會畀多次機會下次同朋友再食多一次,呢個燒豬肉丸真係好好味!Well done!!!