餐廳: 彩福喜宴
資訊:

可能會被關POST,因我冇相為證。但我不得不打呢篇野。下午茶時段大約三點入到去坐低,兩位。嗌左一碗叉燒米、蘿蔔糕、帶子燒賣、蛋散叉燒米:叉燒好靚,係D湯咸D蘿蔔糕:有怪味,似乎係蘿蔔唔新鮮蛋散:無事無幹帶子燒賣:話說我食到最後一件燒賣,口感覺到不適,食到有條"幼長形既硬物"我馬上揮手搵待應問個究竟。待應不知所措咁,之后就拎左條硬物去搵人。(就係因為咁,我冇左件證物。我當時亦醒唔起要影相,可恨!)待應番泥,話扣左帶子燒賣既錢。有個部長行到泥,我再覆述,佢就話減多兩碟既錢... 如是者再行多過泥一次...話減一半既錢...減茶錢話交代唔到張單唔埋數。拗既期間,除左嬲,我都好擔心有冇食左異物落肚。而家唔係錢既問題,係你咁樣逐D逐D扣茶錢我就會舒服D?我點知我有冇吞左其中一條落肚 而家眼見既就只有一條?最后我氣沖沖咁走左,一到戶外比大風吹,就响馬路邊嘔吐。
可能會被關POST,因我冇相為證。但我不得不打呢篇野。

下午茶時段大約三點入到去坐低,兩位。
嗌左一碗叉燒米、蘿蔔糕、帶子燒賣、蛋散

叉燒米:叉燒好靚,係D湯咸D

蘿蔔糕:有怪味,似乎係蘿蔔唔新鮮

蛋散:無事無幹

帶子燒賣

(就係因為咁,我冇左件證物。我當時亦醒唔起要影相,可恨!)

待應番泥,話扣左帶子燒賣既錢。

話交代唔到張單唔埋數。

拗既期間,除左嬲,我都好擔心有冇食左異物落肚。

而家唔係錢既問題,係你咁樣逐D逐D扣茶錢我就會舒服D?
我點知我有冇吞左其中一條落肚 而家眼見既就只有一條?

最后我氣沖沖咁走左,一到戶外比大風吹,就响馬路邊嘔吐。
題外話/補充資料: 除左响度宣洩下,同埋警示下大家唔好光顧"彩福"之外, 我根本搵唔到第個途徑追究。
2011-12-29