2024-03-22 15 瀏覽
紅磡有一間好搶眼嘅小食店,外牆都係全橙,原來係賣燒賣嘅!呢到店面細細地,但係其實都有個小bar枱,客人都可以選擇堂食嘅~堂食可以配料任加,有䓤、芫荽同自家製辣椒油。然後呢到有個揮春,我當初以為係招財進寶,但後尾睇真啲原來寫住招燒賣haha好得意!我再睇下menu,發現款色都好多,絕對唔好睇少呢間紅磡區嘅小店,好多味道都好特別,除左蒸燒賣更加有炸燒賣,當然唔少得d小食啦!我最後要咗幾樣野都好好食。cajun巨型蟹柳個調味好正,微微辣味,蟹柳好大條,勁juicy。經典炸饅頭有四隻,配埋煉奶食真係好好味,細個嘅時候嘅回憶返晒嚟。日式大阪魚肉炸燒賣係一個好創新嘅味道,本身好鍾意大阪燒個醬汁嘅我真係好難抗拒,仲要加埋係魚肉燒賣,真係冇得頂!最後就要埋個店員推介嘅奶油麻辣魚肉蒸燒賣,麻辣嘅口感唔算好勁,但係剛剛足夠,覺得好適合配啤酒一齊食!