2023-12-31 49 瀏覽
一腳踏入呢間食店,一股香氣撲鼻而來,我心諗:燒鵝,我黎喇!😍🍗燒鵝髀餐配上嗰碗滑溜溜的瀨粉,每啖鵝肉都夠味、夠香,皮脆肉嫩,真係咁滑咁滋味,每一啖咬落去都肉汁四溢,真係食到停唔到口!拼盤嘅乳豬都唔遜色,脆卜卜嘅皮下面包住鮮嫩多汁嘅肉,咸香中帶點甜味,當真係一流。而家講返個燒肉,夠香夠焦香,肉質腍滑得嚟唔肥膩,拌埋白飯真係百搭之選😋另外,佢哋湯底都好有心機,一啲都唔係平平無奇,飲落去暖笠笠,涮嘴之餘仲有一種溫暖。嗌餐時,睇到隔籬枱嘅人有頂香噴噴嘅菠蘿包,遠遠望去都已經流晒口水,下次一定要嚟個嘗鮮。响呢度食晏,總之係一個靚仔過癮、價錢又公道既好選擇。👌💕吖,記得最後飲杯結尾茶,又香又滑,仲可以幫你消化,嘆下都過癮!😄🍵