(非會員)
2005-01-24 2 瀏覽
前排夜晚黎試左個燕窩自助餐﹐overall, D野食都唔算差既。不過可能係我expectation 太過高啦﹐話晒呢度係酒店自助餐嘛﹐我覺得D野可以多少少varieties, 因為以家靜係一般酒樓野食上面加pat 燕窩。所以當有人係廚房拎一盤新鮮熱辣野食出黎﹐好多人即刻擁埋去﹐佢地通常都靜係想要上面個pat 燕窩。冷盤有個燕窩雜果沙律﹐呢個好好味﹐我都食左兩次。有好多生果﹐仲有都算幾大舊既三文魚。不過我估最恐怖既冷盤應該係蛇絲粉皮沙律。我開頭以為係雞絲﹐而我又好鍾意食粉皮沙律﹐所以都夾左少少。拎到埋位好在有人話俾我聽係蛇絲﹐如果我食左我估我真係其他野都食唔落。呢度既壽司都唔好得太多﹐因為壽司卷都係得兩種﹐種要係用好多沙律醬整既﹐無係正中既日本壽司黎既。魚生都有四五種﹐吞拿魚算唔錯。壽司就真係麻麻地﹐見到個樣都唔係好想試﹐究其係蝦壽司﹐因為係一條蝦毛係一舊壽司飯上面﹐舊蝦細得離譜。鐵板燒就唔錯啦﹐因為D野食係熱辣辣﹐燒雞最好味。甜品都好好味﹐尤其係每一都送一盤既三樣甜品﹐每樣都好正。出面既自助甜品就OK啦﹐都係幾樣蛋糕﹐chocolate mousse 就唔錯。有一隻strawberry

鐵板燒就唔錯啦﹐因為D野食係熱辣辣﹐燒雞最好味。

甜品都好好味﹐尤其係每一都送一盤既三樣甜品﹐每樣都好正。出面既自助甜品就OK啦﹐都係幾樣蛋糕﹐chocolate mousse 就唔錯。有一隻strawberry icecream 都係一定要試既﹐因為好creamy, strawberry 味又多!!! 燕窩蛋撻以為會好好味﹐但係因為一D都唔熱﹐所以我覺得都係麻麻地﹐蛋撻要熱辣辣先正架嘛。