2022-01-26 385 瀏覽
今日e間黃酒雞令我重出江湖寫食評 可能我冇expectation之下去食 所以覺得雞功房remarkable 天氣凍凍地就order左黃酒煮雞肉湯麵,見到有好多配料而且配搭好有營養,包括我好鐘意食既竹笙,仲有雞肉,雞蛋,響鈴,桃膠等等,個麵仲可以轉好吸湯既新竹米粉😍黎到飲左啖湯,帶小小藥材味同淡淡酒味,雞柳嫩滑同埋有比黃酒煮過(而且好大方,有好多舊),響鈴未浸湯果part仲脆,荷包蛋都有酒味😂😂仲有菜心同蟲草花令成件事更健康,食完係度諗上環番工既人好幸福,有健康又有營養餐廳簡,最後我差唔多成碗湯都飲哂,飲完好暖身(好濃味味又冇油👍),雞功房亦令這個frozen左咁耐既foodie ac 出番個post😆我係食上環分店嫁,唔知點解location冇上環簡,tag住佢天后分店先P.s. Lunch time一個人食都唔使如人搭枱,非常好的做法👍