2018-04-01 263 瀏覽
有晚踢完波,去開大坑嗰邊,經過呢間餐廳,覺得好有格調,決定要和Honey來呢度 dinner鋸扒。今晚卒之來到。被安排坐在落地玻璃對開第二張檯,可以睇實部車,唔拍被人抄牌。餐廳內要境真係幾有 feel,仲有 candle light今晚 dinner sets 有5款,揀咗【12oz Fillet Mingnon with Pan Sear Foie Gras】和【Premium Surt & Turf】,酒唔飲喇,要揸車。無幾耐,waiter 送上一籃麵包來。切開就見到好香嘅牛油蒜蓉。麵包煙韌有咬勁,我好鍾意!餐湯【New England Clam Chowder】係傅統嘅麵包湯,湯身杰杰地,好香濃,裡面仲有兩隻新鮮大蜆,好正!兩個牛扒餐以鐵板盛載,分別送到。【Premium Surt & Turf】M6牛好得! 肉質好鮮嫩,好有牛味。半隻龍蝦肉質扎實彈牙。配埋鹽炒蘑菇,平衡咗過多肉食。【12oz Fillet Mingnon with Pan Sear Foie Gras】望見咁大件Mingnon,口水都差點流出來。肉質較M6腍一點,相比之下,更喜歡Mingon。鵝肝煎得香,輕切即

餐湯【New England Clam Chowder】

兩個牛扒餐以鐵板盛載,分別送到。

【Premium Surt & Turf】

M6牛好得! 肉質好鮮嫩,好有牛味。

半隻龍蝦肉質扎實彈牙。

配埋鹽炒蘑菇,平衡咗過多肉食。

鵝肝煎得香,輕切即開,一咬融化在口腔內,正!

炸薯條炸得香脆,食到停唔到口。

兩個甜品係【American Chocolate Sundae】和【Strawberry Cheesecake Sundae】

【American Chocolate Sundae】
朱古力好濃烈,好甜,好好味喔!

相對地,Cheesecake Sundae 就較清新一點,但都一樣好味。

Honey 讃我識搵食,我的心比 Chocolate Sundae更甜呢!