2018-08-28
朋友話可能8點先黎到尖沙咀,落雨又肚餓,好想搵小食黎食下,係openrice見到有薯條,心思思就過來了!它位於加拿芬道的大街上,當時都不算多客(可能下大下吧?!),但外國遊客幫襯較多,seasonal4種味之中,pizza同車打芝士已賣光了,另外兩款又唔想食,結果我選擇了onion 及cheese。店內有4種size選擇,我買了$34那款,等了5-10分鐘,到我拎了!明明見到店員即炸即撈粉,點解我食落去時只有中熱的感覺?不過,呢碗薯條被塞到滿滿的,每條薯條都均勻地撈到味粉,兩種薯條完美地呈現出對比色,睇落去幾賞心悅目,食落去味道剛剛好,芝士及洋蔥味濃郁,將功補過,扣你少少分就好了。食食下先發現隔離仲有野食,下次還是選擇隔離店的米芝蓮雞蛋仔吧!