2017-01-04
新開高質又典雅 合理價食高質素中菜!灣仔OL有福了!🤘🏻🤗😳❤️🐷————————————————————#日熹灌湯小籠包🤘🏻(HKD58)✔️👅:8/10✏️ 可以選擇鮮肉原味/芝士/四川麻辣味 講真3個味都想試😭 最後決定試下原味睇下師傅手勢 小籠包皮薄餡又鮮又靚之餘仲爆曬湯汁添😳 係我心目中超級正既小籠包吖!#爆汁生煎包❤️(HKD88)✔️👅:8.5/10✏️ 我病既狀態下一口氣食左三個!可見係有幾好食😭💕 生煎包底層煎得超級香脆😍 上層仲keep到包既軟熟口感!內裡唔洗講 超級濃郁湯汁係個口度爆發🤗😎 超級爽 秒清😙🤑!加埋芝麻香蔥調味正啊!#辛辣水煮魚(HKD228)✔️👅:6/10✏️ 呢個就稍微失色 辣得溫和唔會過油!👍🏻 但桂花魚果日唔知係咪太大條呢?唔係好嫩滑啦就!不過都好大件 加埋薯粉 菇等一齊食都唔錯既#迎賓海膽賽螃蟹(HKD168)✔️👅:7.5/10✏️ 又係一道超級正既菜😍 蛋 海膽 螃蟹既感覺😍 唯一可以挑剔既就係薑絲切細片d口感會更好😀仲有 #水晶翅(HKD98) #酥脆鴛鴦鍋餅(HKD78) 等味道都可以吖!胃實在食唔落!但好多菜式都想試!唯有下次再黎🙈🤘🏻⭐️ 環境超好
灣仔OL有福了!🤘🏻🤗😳❤️🐷
————————————————————
#日熹灌湯小籠包🤘🏻(HKD58)
✔️👅:8/10
#爆汁生煎包❤️(HKD88)
✔️👅:8.5/10
#辛辣水煮魚(HKD228)
✔️👅:6/10
#迎賓海膽賽螃蟹(HKD168)
✔️👅:7.5/10
⭐️ 環境超好 服務都好周到 而且坐得好舒服 中式之餘帶點西式既自由感覺 仲會配cocktail for呢樣菜式🤔😊 仲有lunch set食更抵食啊!