2017-08-16
跑完步,想食少少野,第一時間想食酸酸辣辣既野解下心口悶(最近天氣又焗返..),好彩有間上海野在身邊。由於我地只係口痕痕,所以只係少食多滋味。1) 灌湯小籠包(4個) 👉$32剛出籠既小籠包一定要趁熱跟薑絲仲有醋快快送入口(不過小心熱啊),皮薄餡靚汁多啊!!我連食兩個,如果唔係宵夜,我應該自已食一籠。2)川味無骨鳳爪👉$29份量比想像中細碟,味道亦無想像中濃味,只有淡淡辣香油味,不過食到最尾,點住啲汁食味道濃郁好多(下次要撈下再食!),而鳳爪彈牙唔腍身,加埋啲青爪絲食,帶出左開胃既咪道,如果可以再凍啲會好更好食。3)酸辣湯麵👉$38嗅落味道唔錯,食落辣味比較重而酸味比較淡,湯底較稠身,麵既硬度岩岩好,配料多多而且份量十足,整體唔錯。(建議:麵到即撈一撈下,咁麵就唔會稠成一團)食到最尾,點埋個生煎包食。食生煎包係有技巧的,鋪頭好細心張貼左*生煎包四步曲*教你點食~4)上海生煎包(2個)👉$16生煎包一點好快就到,時間快到肥妹仔我以為係放左好耐,點知驚喜出現👉包係熱辣辣,而且底部煎到脆皮金黃色,皮薄而底較厚(因為厚底煎果陣可保留肉汁),咬落淡淡肉香味,而且肉汁唔小啖啖均有。值得再點再食。肥妹
1) 灌湯小籠包(4個) 👉$32
2)川味無骨鳳爪👉$29
3)酸辣湯麵👉$38
4)上海生煎包(2個)👉$16
肥妹仔成十點到達,都有人食緊,而且期間,斷斷續續都有人黎。
落單最後時間係11:30
除左收現金,仲可以比八達通
仲有仲有唔收加一架