2011-05-08 4 瀏覽
野食未到之前先等烏來’中’下d芝麻先,一路磨一路”飄來芝麻之香~~~” 先泥原味豚肉芝士包包定食($78)!隨左原味豚肉,仲有雞肉芝士包包和Wasabi芝士包包,不過間舖叫得做豚組,更加要試下佢o既招牌豚啦! 唏!烏龜一切d芝士即使好震撼咁爆出泥!不過好似唔夠熱喎...本鯊都未影完d芝士已經開始凝固啦... 咁唯有拿拿臨食啦烏龜試第一啖:幾重芝士味wo! 因為有芝士係度,我建議唔好係頭先’中’個d芝麻加太多醬油。因為d醬油太多會鹹得滯,當點埋d芝麻食個時就會蓋過芝麻同芝士本身既香味。本鯊試第二啖:外皮鬆脆,芝士味都尚算濃郁,豚肉因為唔太厚肉所以唔會覺得太鞋太乾,雖然食落唔太驚喜,不過overall都幾好咪。點一點芝麻醬,食落會覺得更香口。 本鯊o既吉列蠔定食到($75)!$75五大隻蠔係唔係好抵呢~? 我咬!烏龜:嗯…d油冇過量,幾脆幾香,但係D蠔好似熟左D,否則入面可以又滑又juicy! 本鯊:表面唔太油,可惜食落略嫌蠔未夠新鮮,而且唔夠juicy唔夠蠔味,只係可以接受 由於好濟,食兩隻而且令本鯊投降lu...飲淡麵豉湯先,湯裡面有一至兩小塊豚肉同兩塊蒟蒻,冇乜麵豉味,但鹹鹹地又幾好

我咬!
油湯
飲淡麵豉湯先,湯裡面有一至兩小塊豚肉同兩塊蒟蒻,冇乜麵豉味,但鹹鹹地又幾好味。不過好油呀!!!油到好似飲油咁!烏龜飲左兩啖就頂唔順啦...

食到好飽飽!食返d椰菜絲消消濟先~ 有兩款醬汁可以用泥調味:有紅點貼紙個樽係柚子,而有綠點貼紙個樽係芥末。柚子醬汁酸酸地好醒胃 不過芥末醬汁就得好輕好輕好輕o既wasabi味,唔細心試真唔試唔出=3=

最後整返杯荔枝乳酸梳打(跟餐$10),酸酸地又有荔枝味,唔錯。

埋單$180,雖然旺角店冇得refill飯同椰菜絲又冇甜品(布甸),不過個餐本身夠大夠滯,而且更重要o既係平around$20喎!對於貧窮又唔係好大食o既鯊龜旺角店會比較適合~

總括泥講,以價錢計呢度o既quality係絕對合格,係可以翻叮之選。(如果唔怕滯得話,鯊龜滯到短期內都唔敢再泥 )

更多相請到本鯊新開張o既blog多多支持
  • 芝士包包