2016-11-21
一直都想試下報導介紹新出既格仔餅,今日終於有時間同frd去旺中覓食。於是一連買左兩隻味,宇治金時($25)同金沙朱古力($28)因為去買既時候無乜人等緊,等左大概7-8分鐘就食得喇朋友叫左宇治金時,一攞上手就覺得有份量,爆多紅豆餡料,加上格仔餅皮同平時食既唔一樣,比較厚身既。一啖咬落去,omg!原來熱既餅皮同凍既紅豆餡,可以好夾。而且格仔餅外脆內軟,一啖食完,可能始終要做到爆餡效果,所以綠茶味並唔係好勁,但食到最後都仲有一絲絲抹茶的淡淡香味,都幾滋味。我就叫左一個金沙朱古力味,賣相真係好相機食先,爆曬醬。食落9成9似食緊金沙!混合左脆脆既榛子醬,加上厚厚既格仔餅,食完我地兩個都勁飽啦。由於個人口味偏甜,所以我好鍾意食金沙口味,甜而不膩,欲罷不能。但如果口味偏淡既朋友應該可以落單既時候提出唔食太甜,叫佢地調較落料份量既。我地兩個食完都真,係,好,飽,肚!好滿足!ps:因為新鮮出爐既格仔餅好熱,所以店員好細心咁提醒我小心熱手❤❤而且笑容好甜,感覺被治癒呢!但我地食完已經飽到上心口,勁足料,所以都係留番下次再試埋玉桂蘋果夾餅🤗🤗
我地兩個食完都真,係,好,飽,肚!好滿足!