2020-03-22
Mamaday #銅鑼灣 #黃店 💛💛💛❗️爆高質概念特別黃店❗️呢一間黃店一直都好多人推薦,淨係個名已經夠晒獨特,居然有餐廳會叫自己做麻麻哋🤯而且佢哋嘅食物名都非常特別,全部都好盞鬼👻就連餐廳嘅裝修都好有特色,擺咗好多騎呢嘅牌同埋擺設😈本身以為只係gimmick,點知一啲都唔麻麻哋,仲要好好味😋😋😋!唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯$124 +$28原條鰻魚🍛超大份🤩鰻魚超級肥美夠juicy,大量嘅滑蛋,保守估計起碼四隻蛋🥚🥚🥚🥚全部都半熟,配上加咗豉油麻油醬嘅飯,真係好美味💕!味道: 4.6/5性價比: 4.3/5點解個個都叫軟殼蟹pizza㗎🍕$138軟殼蟹Pizza呢個配搭夠晒罕見!餅底係薄皮,唔算特別香脆,反而有啲似麵包。 特別要讚嘅係個軟殼蟹🦀外層香脆,內裏超多蟹肉蟹膏,係我第一次食咁多蟹肉同埋蟹膏嘅軟殼蟹❗️❗️❗️pizza味道主要似夏威夷pizza,千島醬加上少許蟹柳同埋菠蘿,好味😋!味道: 4.4/5性價比: 4/5提拉米蘇聽過未☕️$56呢個tiramisu嘅飲品做得非常神似,完全係同tiramisu一樣樣🤩唯獨係mascarpone cheese換咗做奶泡🍼底下係超強勁嘅咖啡酒
❗️爆高質概念特別黃店❗️
唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯$124 +$28原條鰻魚🍛
味道: 4.6/5
性價比: 4.3/5
點解個個都叫軟殼蟹pizza㗎🍕$138
味道: 4.4/5
性價比: 4/5
提拉米蘇聽過未☕️$56
呢個tiramisu嘅飲品做得非常神似,完全係同tiramisu一樣樣🤩唯獨係mascarpone cheese換咗做奶泡🍼底下係超強勁嘅咖啡酒,都幾正,不過唔鍾意飲酒嘅人就可能會嫌有啲嗆。
味道: 4/5
性價比: 4/5
整體來講真心覺得呢一間黃店好正💕💕💕食物質素夠晒高,而且餐廳嘅概念非常特別,好值得支持,難怪成日都大排長龍。
唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯原條鰻魚
點解個個都叫軟殼蟹pizza㗎