2014-10-20 2938 瀏覽
邪惡又令人食唔停口的芝士韓燒 ::::: 成日都好奇怪點解韓國人咩都要加芝士,炒排骨要加芝士,炸雞要配芝士條,連年糕拉麵炒飯咩都要加,今次率先試到全新menu,終於明白到芝士配韓燒嘅威力 ㅋ前菜 ::::平時跟餐都係火炙牛肉壽司,但食肉食得多始終都會膩,一入口冇: 嘩,好amazing既感覺。依個鮑魚菇加咗甜醬油同韓國香油,有種中毒感覺,令人食完想再食再食再食 😋當爐邊蛋變成爐邊芝士,用黎沾烤蜜糖雞扒同雞翼,蜜糖既甜夾住芝士嘅咸香,唔覺漏仲會有繼續追食嘅罪惡感,5分鐘就清曬 😎爐邊芝士加咗甜椒,燒到乾水見到滾到有泡泡有啲芝士既焦香,就將燒到有少少糖焦既雞扒沾落去, 諗起都想再食 ㅠ厚切五花肉的執著:::::五花肉先用秘製醬汁醃好,用慢火燒,可以保存肉汁,又唔會好似啲薄五花肉咗燒到變柴皮,而醬汁帶甜味,外脆內軟,好好食 ㅎㅎ細心店員幾四邊都燒至金黃😍食得 ㅋㅋㅋ好多韓燒店鋪頭都會推薦調味牛排比客人用黎蓋住本身牛排唔夠新鮮嘅雪藏味,但今次既原味牛排冇雪味之餘入口仲有好大浸牛油味,身為牛肉怪嘅我已經 😍😍😍之前食過金馬倫道所謂既韓國傳統雪花冰,點知一食就中伏,全部都係碎冰,好難食。依度既牛奶
邪惡又令人食唔停口的芝士韓燒 :::::

厚切五花肉的執著:::::

細心店員幾四邊都燒至金黃😍

食得 ㅋㅋㅋ

原味王牛排

之前食過金馬倫道所謂既韓國傳統雪花冰,點知一食就中伏,全部都係碎冰,好難食。依度既牛奶雪花冰係入口即溶,100%韓國味道,今次藍莓芝士蛋糕味,真係兩層都有藍莓醬同芝士蛋糕,唔驚食到一半會冇味道,食幾飽都可以一滴不漏清曬,好幸福 ㅎㅎ 減肥? 食埋先啦 ㅋㅋㅋ
藍莓芝士蛋糕牛奶雪花冰

經歷佔中依度有良好改善,全程代燒,仲唔阻你傾計添,一定再encore !!!
2014-10-19
秘製黑芝麻醬沙律