2005-07-27
24/7 (Sun)今晚係我最親愛0既外婆生辰,因此於倫敦大酒樓設宴~燒味拼盤:有別於一般酒樓,除0左應有0既食物,今次仲加左一味類似炸腐皮卷0既0野出黎~大家試過之後讚不絕口。西芹腰果蝦仁:一般,無咩驚喜炸蟹鉗:lee樣0野講真好有童年回憶,係由細到大去飲0既must item,拎住個蟹鉗但又唔係食緊蟹肉,食0既時侯搏晒老命點醋,都唔知食醋定食咩?!個感覺幾funny呀下~點講都好,我仍然好鐘意拎住隻鉗0黎食。鮑片鴨掌(我估係):無食,無得講翅:翅乜鬼丫~~瘦肉羹就瘦肉羹啦~~魚(星斑):絕對失望!!!!!因為年年都0係度飲,所以有得同上年比較,差0左好多,有雪藏味~又唔滑~~~仲要蒸到過晒火,d肉霉0既~~而家係咪玩野先!?荷葉炒飯加長壽麵:不提也擺~油淋淋...炒飯好濕,麵好爛~炸子雞:皮脆肉嫩,正壽包:我睇過個菜牌,佢標榜自己係『加大蛋黃長壽桃包』,結果...有d包係無黃,係咪即係兩個包0既黃combine埋一個包裡面就為之『加大』??芒果糯米糍:好味,唯一一樣有讚無彈0既0野~~又係環球生果盤:太飽喇,真係食唔落~無論食物係乜野,都只係飲宴裡面0既小小原素,重要0既係我亞婆生
今晚係我最親愛0既外婆生辰,因此於倫敦大酒樓設宴~
西芹腰果蝦仁:一般,無咩驚喜
鮑片鴨掌(我估係):無食,無得講
翅:翅乜鬼丫~~瘦肉羹就瘦肉羹啦~~
荷葉炒飯加長壽麵:不提也擺~油淋淋...炒飯好濕,麵好爛~
炸子雞:皮脆肉嫩,正
芒果糯米糍:好味,唯一一樣有讚無彈0既0野~~
又係環球生果盤:太飽喇,真係食唔落~
無論食物係乜野,都只係飲宴裡面0既小小原素,重要0既係我亞婆生日,老人家話好就好~
順便一提,招呼唔係幾好~