2023-06-05 107 瀏覽
🚩 Homebake六月係一個好月份,因為呢一個月裏面有父親節,我生日同埋我阿哥生日🎂係瘋狂食蛋糕嘅日子,不過今年就要告別我嘅18 22啦🥹而我爸爸其實都已經六十幾,但佢都仲有一個小孩嘅心,超級鍾意食蛋糕‼️今次homebake嘅父親節系列,仲係用咗佢最鍾意嘅咖啡朱古力做主題,等我今次一次過帶晒三個蛋糕俾佢食🧡〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈朱古力咖啡拖肥巴斯克蛋糕芝士蛋糕容易濟,呢一款細細個就啱啱好佢仲有一個高帽爸爸造型,超級可愛芝士味同咖啡味都唔會互相爭風頭,都幾夾下而且蛋糕特別採用 Koko Coffee Roasters 咖啡豆研發,咖啡味特別香濃🌈朱古力咖啡香蕉拿破崙爸爸最期待拿破崙蛋糕(因為平時都係食開忌廉蛋糕拿破崙做得好酥脆,就算切都唔會切到溶溶爛爛,聽到啲酥皮chokchok聲佢呢度嘅香蕉都係用香蕉果肉嚟做,而唔係嗰隻香蕉精味,入口超舒服食厭咗忌廉蛋糕可以入手呢款🌈百利甜酒咖啡忌廉蛋糕平時爹哋就唔會飲酒,不過呢款酒味佢又幾鍾意蛋糕整體唔會好甜,忌廉打得好滑配埋杯真咖啡就一流☕️
🚩 Homebake

🌈朱古力咖啡拖肥巴斯克蛋糕
芝士蛋糕容易濟,呢一款細細個就啱啱好
佢仲有一個高帽爸爸造型,超級可愛
芝士味同咖啡味都唔會互相爭風頭,都幾夾下

🌈朱古力咖啡香蕉拿破崙
爸爸最期待拿破崙蛋糕(因為平時都係食開忌廉蛋糕
食厭咗忌廉蛋糕可以入手呢款

🌈百利甜酒咖啡忌廉蛋糕
平時爹哋就唔會飲酒,不過呢款酒味佢又幾鍾意
蛋糕整體唔會好甜,忌廉打得好滑
配埋杯真咖啡就一流☕️