2005-06-20
尋日父親節,老媽子突然推介呢間餐廳,中午打去問仲有冇得落booking,好好彩,仲有!夜晚準時到,點知原來爆到七彩,等左差唔多廿分鐘先有檯俾我地,仲要係路邊臨時搭建o個隻。又難怪既,全部都幾乎係熟客,又係特別日子,不過個經理都好識做,say sorry 不特止仲送上幾杯鮮榨橙汁俾我地邊飲邊等!高級既係唔同D,條氣都舒服D啦,係咪先!講返D野食:爸爸:蜆周打湯;扒原條龍利魚媽媽:大蝦沙律我:金必多湯;西冷牛扒;芒果批乜都未有,先唻麵包。個餐包超級鬆軟,個texture 係咬完一啖之後自己識彈返起身o個隻,toast 都好得呀,鬆脆!成晚既精華響晒呢part!最弊係隻牛油,winning 牌,之前o個晚至響金雀食過呢隻牛油,完全唔香既,係敗筆。兩個湯都好味,好多料。爸爸條魚好大,直情好似成條魚去左個頭尾就上碟咁,佢話好味,但我就覺得有點腥啦,不過最緊要佢話好唧!媽媽個沙律好食,好鬼多蝦,佢一路食一路叫我幫佢食緊D,你話幾誇張!我個sirloin steak,雖然我要既係medium,而出唻既血色亦似,但就超「鞋」同超韌,好唔得呀!咁o岩係筋位,咬到我牙軟都未食晒,到後面真係食唔晒。算差~
講返D野食:
爸爸:蜆周打湯;扒原條龍利魚
媽媽:大蝦沙律
我:金必多湯;西冷牛扒;芒果批
兩個湯都好味,好多料。
之後既mango pie 同埋熱OT 就係普通野啦,唔講啦!
無可否認,佢地既service 係好好,但到而家都唔知點解咁貴,就係咁多野,計唻計去都計唔到呢個數→食左680大元。