2023-06-15 874 瀏覽
👨‍👩‍👧‍👧 #荔枝角 #御名園 🫖荔枝角Aeon角落頭有間隱閉但裝修別緻、食物有質素嘅酒樓「御名園」🥰 慶祝父親節嗰陣我哋一家人就去咗同嗲哋食晚市套餐😋👨‍👩‍👧‍👧 御·鮮薈 4人盛 ($988)🫖🐷 鮮沙薑香茜豬手🥒 醬香爽脆小青瓜首先嚟咗豬手同青瓜兩樣冷盤,醒醒個胃,胃口大開😆 🦪 XO醬碧翠炒蘭花蚌之後就有xo醬芹菜炒蘭花蚌,清爽健康🥰 🥟 御膳佛跳牆灌湯餃之後每人有一盅灌湯餃,個湯原來係佛跳牆嚟,裏面有鮑魚、魚翅、花膠、海蔘、蟲草,超滋補,一定要飲晒佢😋🐠 孔門魚咬羊個魚超誇張😍 佢係一條超大條嘅桂花魚,裝喺個成隻船嘅碟度,魚裏面仲有啲羊肉😍 條魚仲要起咗骨,啖啖肉😋🦆 黑白胡椒燒鵝皇‼️燒鵝超好食!!! 個皮脆脆哋,啲肉肥美得嚟唔會油膩,媽媽大讚! 話未試過咁好食嘅燒鵝🤩🤩!🥯 金磚馬拉糕 4件🍬 合時甜品 4位 - 芋頭西米露最後仲有兩樣甜品,畫上完美句號😆 食到大家都捧住個肚走呀🥳
👨‍👩‍👧‍👧 #荔枝角 #御名園 🫖

👨‍👩‍👧‍👧 御·鮮薈 4人盛 ($988)🫖

🐷 鮮沙薑香茜豬手
🥒 醬香爽脆小青瓜
首先嚟咗豬手同青瓜兩樣冷盤,醒醒個胃,胃口大開😆

🦪 XO醬碧翠炒蘭花蚌
之後就有xo醬芹菜炒蘭花蚌,清爽健康🥰

🥟 御膳佛跳牆灌湯餃

🐠 孔門魚咬羊

🦆 黑白胡椒燒鵝皇

🥯 金磚馬拉糕 4件
🍬 合時甜品 4位 - 芋頭西米露
最後仲有兩樣甜品,畫上完美句號😆 食到大家都捧住個肚走呀🥳