2009-06-24
早兩星期已經book左位飲茶,父親節不容有失,一去到已經坐滿左好多人,因為我地係食第二轉,見到不停有人出出入入,枱與枱之間都有少少逼,可能父親節多關係,係時候點菜~飽汁鳳爪,膠質好重,都算炆得入味~千絲蘿蔔酥,好多蘿蔔絲好清甜,酥皮香脆,唔多油~脆皮叉燒包,一致認為太甜,有d失望,因為好多間酒樓都做得好好~燒賣,普普通通,食到有豬肉,但唔算好標青~菊蜜燒排骨,因為叉燒賣晒,食唔到好失望,只好叫排骨,甜甜地,好香脆,可能一心想試叉燒,硬係好似爭d甘~白灼菜遠,清甜無渣,一流~冬菇田雞煲仔飯,一枱人都覺得超難食,唔明點解仲要做,飯冇煲仔嘅香,冬菇田雞好似就甘放上去,原完全係兩個個體,附帶嘅豬油同豉油完全唔對味,好失望overall唔算好好,因為一心想去食好味嘅嘢,諗唔到有一半嘅菜都普普通通,以甘嘅價錢,唔會再去試
~飽汁鳳爪,膠質好重,都算炆得入味
~千絲蘿蔔酥,好多蘿蔔絲好清甜,酥皮香脆,唔多油
~燒賣,普普通通,食到有豬肉,但唔算好標青
~白灼菜遠,清甜無渣,一流