2017-11-29 188 瀏覽
屋企人都係比較傳統既人   都係鐘意食中菜咁岩呢排放大假  唔洗屋企人煮飯喇  直接出去搵好野食喇最後就渣左車過美孚睇下有咩食   見倒呢間門面唔錯既  就簡呢間入到去坐低   光線足  枱同枱有一定距離   侍應態度都唔錯睇睇MENU  好易就叫左好多野食我地先點左兩個前菜日式胡麻鮮淮山唔好睇佢外表平庸 實質呢個配搭非常新鮮 起馬我自己係第一次試淮山平時屋企人可能拎黎煲湯 但係撈麻醬食真係幾特別 呢個涼食值得推介呀陳醋雲耳另一個涼伴推介 雲耳爽口 配合陳醋 口感唔錯蒜片安格斯牛柳粒其實一般如果我見倒牛柳粒 10次起馬都有9次我會點今次唔例外   冇令我失望呀  咬落去一D都唔難咬 肉質正呀我地一行4人  密密手就食哂  (飯都未到)鮑魚野菌滑雞煲雞煲真係愈黎愈多出神入化既MIX N MATCH今次食既係鮑魚同埋野菌   感覺好高級而主角既肉質好鮮嫩  真係滑嫁   而且好入味  所以呢拎黎送飯真係一流京都薈小炒皇屋企人食飯  兩老一定要食返個菜  今晚都一樣我地簡個特別D既小炒皇  但係我將個重點擺左落去D蝦乾度大大隻蝦乾  好好味  呢個MOMENT諗返起我都吞左啖口水鮑魚穌炸鮑魚
屋企人都係比較傳統既人   都係鐘意食中菜

陳醋雲耳

另一個涼伴推介 雲耳爽口 配合陳醋 口感唔錯

蒜片安格斯牛柳粒

其實一般如果我見倒牛柳粒 10次起馬都有9次我會點
我地一行4人  密密手就食哂  (飯都未到)

鮑魚野菌滑雞煲

雞煲真係愈黎愈多出神入化既MIX N MATCH
今次食既係鮑魚同埋野菌   感覺好高級

京都薈小炒皇

屋企人食飯  兩老一定要食返個菜  今晚都一樣
我地簡個特別D既小炒皇  但係我將個重點擺左落去D蝦乾度

鮑魚

穌炸鮑魚其實我自己真係未食過  起初屋企人簡呢個既時候我都有D猶豫
因為驚呢個煮法會好多油  但係食落口我就發現自己諗多左
油唔會過多既同時  鮑魚既咬口都仲係好鮮嫩
每人一隻 岩岩好

總括而言呢  環境不錯   地理位置一流   價錢就中位 不過絕對係可接受既價位
最緊要屋企人都滿意
所以如果同屋企人食飯呢  呢度一定係一個唔錯既選擇呀!