2018-03-05
諗左好耐去邊度同阿爸慶祝生日🎂,要食中菜,唔想去大酒樓迫,又要坐得舒服,近地鐵站🚇,最後決定試一試這間。在餐廳樓下抬頭一望就見到個招牌,肯定無去錯地方......我們一共有7個大人2個小朋友,加一架大BB車;訂了VIP房,坐下來環境不錯,有足夠私隱度,地方寬敞(放得落我架巨型BB車,唔洗摺埋!),有位放手袋掛褸,小朋友還有足夠空間走動。最驚喜的是房內有個小水吧,唔洗驚無水飲,BB開奶🍼都方便d! 仲有電視📺睇!小朋友就最開心!首先黎個小食,椒鹽一口豆腐,一定係即叫即炸,外皮脆卜卜,個心軟淋淋熱辣辣,超正!!😍😍三文魚腩刺身,好新鮮👍🏻👍🏻🎏跟住上個湯,真的要”哇”一聲!這個是湯渣嗎?似一碟餸多d喎!個湯超夠火喉,好似所有精華都在裡面一樣,好補!🥣主菜有龍蝦伊麵,龍蝦大小適中,有膏架!伊麵唔會淋batbat。🦐🦐🦐🦐蒸左條魚,大大的,唔會過火唔會”鞋”🐟屋企人鐘意食雞,但出面來來去去都是菜膽雞炸子雞......難得有個新口味,咸蔥油雞,雞肉有點彈口,可能是走地雞,雖然說是咸蔥油,但咸味恰到好處,不會太咸。🐔🐔蔬菜方面叫了芥蘭和生菜,新鮮唔老。最後要爸媽的最愛,壽包!🍑🍑老闆仲送左生果俾我
在餐廳樓下抬頭一望就見到個招牌,肯定無去錯地方......
椒鹽一口豆腐
三文魚腩刺身,好新鮮👍🏻👍🏻🎏
三文魚刺身
沙參玉竹螺頭老雞
石燒龍蝦仔伊麵
蒸左條魚,大大的,唔會過火唔會”鞋”🐟
清蒸大沙巴斑
古方秘製咸蔥油雞
蔬菜方面叫了芥蘭和生菜,新鮮唔老。
最後要爸媽的最愛,壽包!🍑🍑
壽包,冰鎮菠蘿
老闆仲送左生果俾我地⋯⋯😲冰鎮菠蘿船!🍍🍍好甜好好味,仲好細心問我地要不要鹽水浸🙂。
咁有heart的餐廳,食材靚,用心做食物,招呼周到,地方舒適,下次一定再來!👍🏻👍🏻👏👏