2021-04-21
聽朋友講鍾意食牛肉嘅一定要嚟呢間牛摩試下,今日一於帶媽咪過嚟。入座時,店員會先資訊我們選擇那款牛肉的套餐和湯底,可選鴛鴦鍋或者一人一個鍋。我哋決定試吓雙牛放題套餐,套餐包含咗美國S R F和牛牛頸脊、封門柳、牛舌、特級牛肉、精選牛肉、豚肉、雞肉。湯底方面叫咗個鴛鴦鍋-椰子雞鍋湯底同埋養生蟲草花雞白湯,兩者都好清甜,而我較鍾意椰子雞鍋湯底有好濃郁椰子香味,建議打邊爐之前先飲湯,啖啖椰香味!「美國S R F和牛牛頸脊」肉質好鮮嫩,油花均勻,脂肪位咬落去特別爽滑,據聞每隻牛都係得大概2kg,非常罕有。「封門柳」每隻牛得一條,極少脂肪,但就有好濃郁嘅牛肉味!雖然脂肪比例較少,但係一啲都唔韌,肉質非常鮮嫩。「牛舌」柔軟美味,簡單就能咬斷,越嚼越香,令口中充滿牛肉特有嘅滋味。而雞件配合椰子湯底,香潤甜滑,而且有益氣生津嘅效果。自助吧有超過50款配料、沙律、前菜、甜品和飲品,順帶一提佢哋嘅飲品竟然有芒果沙冰同蘋果沙冰!而前菜有四款壽司同埋一啲日式小食。打邊爐個湯底真係非常緊要,用佢嘅椰汁湯底真材實料,簡簡單單食蔬菜都可以好清甜!三百幾蚊左右可以任食任飲以上提及嘅所有食物飲品,真係物超所值!!
而雞件配合椰子湯底,香潤甜滑,而且有益氣生津嘅效果。