2024-07-14
旺角牛大人嘅分店依然係瓊華中心,但轉咗唔同樓層~座位設計旺角好好,多人既大枱卡位都好多👍🏻至於套餐方面,都係120分鐘任食套餐~有三種唔同級別嘅肉類選擇,包括有:精選嫩牛($208-248)美國S R F極黑牛($248-288)澳洲極上和牛($288-328)^大家記住唔同時段有唔同嘅價錢 而假期同假期前既日子都會較貴🐄今次就揀咗澳洲極上和牛級別,會比另外兩個套餐既肉類種類選擇多,而且特有既豬同牛既肉質都會比較高級架!例如手切封門柳、澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、西班牙豬豬肉片等等…🔥湯底方面有九款湯底選擇,我哋今次簡左牛大人秘方麻辣鍋…. 以牛骨同埋中藥材熬成,超香口,仲有大、中、小三種辣度選擇,啱晒鍾意食辣嘅人!!🐄送~美國M9和牛牛丸睇上去其實就同普通牛丸冇分別,但係淥完入口真係好香牛嘅味道,而且冇牛騷味…仲好彈牙,喺出面冇食過咁好食!必叫!🐮澳門M5和牛牛肩卷呢個餐咁貴就緊係有得食和牛啦!所以必食和牛牛肩卷~和牛食落口有好清新既香氣,平時食係普通肥牛食唔到架!另外和牛肩卷既脂肪分布均勻,令到肉味更加醇厚!🥟仲有台灣一啲特別嘅嘢食,必食係:屏東水蓮菜、手工川丸子、真味牛肉醬
精選嫩牛($208-248)
美國S R F極黑牛($248-288)
澳洲極上和牛($288-328)
🐄送~美國M9和牛牛丸
🐮澳門M5和牛牛肩卷
🥟仲有台灣一啲特別嘅嘢食,必食係:屏東水蓮菜、手工川丸子、真味牛肉醬等等,當然仲有其他打邊爐必食嘅嘢啦,例如手工餃子、燕餃、丸類、午餐肉等….
☕️至於嚟到牛大人一定要飲嘅佢地既冷泡茶!可以試吓洛神花茶同白桃烏龍,唔會甜但係又好夠味好香!當然亦都有汽水、石榴汁等嘅選擇!如果要飲熱飲牛大人都有提供薑茶、熱水!
🍦而甜品方面除咗有台式嘅芋圓糖水之外,而家仲有同dreyer's 雪糕(晚市就可以任食雪糕!)我自己就忍唔住係咁食😆
🍺而少爺啤酒會至7月14日有限時買一送一優惠(限時為每晚的限定時間)!