2023-11-12 70 瀏覽
燒肉放題我地好耐冇食過,今次就去左將軍澳食呢間和牛燒肉一郎,ABC餐平日做緊特價9折優惠,咁我地就揀左C餐食($368),佢地有6個餐選擇,可以因應自己喜好睇下食咩餐坐位坐得舒服,一人有一個夾,仲有圍裙比客人用,就算咁岩著左白色衫食都唔洗驚整污糟,仲有一舊大既肥膏開爐用,落單就係用QR code落單,運送肉既方法係用輸送帶送過黎,條輸送帶係有道門,確保食物送過黎中途都keep住衛生乾淨咁我就講下C餐既重點,首先就係頭盤只有一份既黑毛和牛2款同埋澳洲M9薄炙盛合,和牛既脂肪燒完好香,入口即溶而M9既薄燒可以叫店員幫手燒,因為我自己燒左一塊痴住係燒烤網度好難反,店員過黎幫手燒仲教要舊肥膏塗左上個網再燒熱先落肉,咁樣塊肉先會易反好多,呢個薄燒既牛味好濃,食落口覺得好有牛味C餐既特選牛有好多唔同部位選擇,同埋有唔同醬揀,我鐘意食牛肋肉同牛里脊,仲有就係薄燒牛里脊,同個頭盤既部位係一樣,都係比較好食既部位仲有覺得特別既就係生牛肉刺身,我自己本身未食過牛肉刺身,食落口感腍腍地,又幾好味,覺得好新鮮,加埋wasabi或者佢既蒜醬會更加好食熟食方面個牛肉可樂餅係我最鐘意,表面炸得夠脆,入面係薯餅既口感

熟食方面個牛肉可樂餅係我最鐘意,表面炸得夠脆,入面係薯餅既口感,食完一塊我都encore多塊

C餐仲有其他食物,水冷麵,豚肉,多春魚,壽司炸雞等都唔錯,總共有97款都幾多選擇

呢度既自助飲品同甜品區我覺得好有誠意,凍飲有勁多款,熱飲就有茶包同咖啡機,雪糕雪條都有8款,係全部獨立包裝,唔係雪糕機或者雪糕櫃自己裝果種,呢樣好抵讚,仲有小量甜品同有部爆谷機係度

呢間燒肉放題我覺得唔錯,依家做緊9折優惠就仲抵,店員又會幫手燒,食物種類夠多,飲品同雪糕都係獨立包裝唔係機出呢樣真係加好多分,可能我有用圍裙,定係抽氣夠勁,食完唔覺好大陣燒烤味係身
2023-11-08