2022-05-05
4月21號開返晚市之後就同老婆係咁出去食晚飯,咁今日就遊車河入到西貢,但係我地入到西貢就唔係去食海鮮,而係去食西餐,去到籃球場一帶嘅餐廳,果度都係西餐佔多數,而我同我老婆見到e間big fish都幾多客人食緊,跟住望下個餐牌都正常,好啦!就入去入面坐啦!咁我地就坐低望下個餐牌先,見到有個set都幾吸引,我最叫左個黑毛安格斯牛扒餐,前菜就選擇左石蠔兩隻,而我老婆就叫左個烤雞夾餅啦!好,開餐啦!首先就係黎麵包啦!麵包都幾鬆軟,點埋黑醋就更加開胃。到生蠔啦!肉身都夠肥,但係感覺上就完全無蠔味,完全唔得。之後就到牛扒出場啦!望落下係幾大塊,完全足12安士,牛扒都煎得好,好香肉味,但係就稍為煎得over左,叉落去完全無血水出,如果火喉控制得好少少就一定好正。另外個薯仔整得好好食。之後就到老婆個雞肉夾餅上場啦!佢係由兩塊薄嘅薄餅再夾住雞肉,雞肉就好似撈左d墨西哥風味嘅醬汁,而旁邊亦都有忌廉芝士醬或牛油果醬俾你調味,整體黎講都唔錯,你以為會唔夠飽,其實食完都好飽。食飽左之後就叫上甜品啦!原來係個朱古力味嘅雪糕球,本人都唔係好好凍野,食左一啖就算啦!整體黎緊都唔錯,幾好味,見到隔離枱人多果d叫好多靚野
整體黎緊都唔錯,幾好味,見到隔離枱人多果d叫好多靚野,例如豬手,意粉等都相當吸引,但係間舖都幾多蚊下,咬左我幾啖,扣晒分。